Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.11.2017. u 09:03

Iste godine kad će se sanirati i Jakuševac, urediti Dinamov stadion ili remetinečki rotor – toliko Zagrepčani povjerenja imaju u javnu nabavu i bazen u Španskom, za koji se trenutačno traži projektant.

Gradit će se. Isto kad i žičara Sljeme, tramvaj do Plesa, terme Blato, aquapark Bundek, novi most preko Save.

Iste godine kad će se sanirati i Jakuševac, urediti Dinamov stadion ili remetinečki rotor – toliko Zagrepčani povjerenja imaju u javnu nabavu i bazen u Španskom, za koji se trenutačno traži projektant.

Ni jednog pozitivnog komentara, pa čak ni onih najbanalnijih “‘hajde, konačno” ne može se naći u bespućima interneta, što je donekle i razumljivo, budući da se stanovnicima zapadnog dijela grada prostor za ljetno osvježenje, ali i cjelogodišnju rekreaciju, obećava već deset godina. Bit će, bit će – slušaju to prije svakih izbora i pri svakom posjetu gradonačelnika svom kvartu, a onda, ako ih se ne zaboravi pri donošenju proračuna, da će ih se smetnuti s uma kod njegova rebalansa mogu biti gotovo pa sto posto sigurni. Dva natkrivena bazena trebali bi sad dobiti stanovnici Španskog, kao i tribine za tristotinjak gledatelja, kafić i zalogajnicu, prostor za saunu te dvoranu za gimnastiku, ritmiku, aerobik, borilačke sportove, balet i koreografiju. Kompleks bi trebao imati sedam tisuća kvadrata, a njima bi se pristup trebao osigurati i biciklistima, koji će dobiti i vlastiti parking. Arhitekti se na posao zasad još nisu bacili iako, kako su sami rekli, specifikacije natječaja vrlo su jasne i ne previše komplicirane. Da će sve ići brzo i jednostavno, nadaju se i stanovnici Španskog, kojima se, u teoriji, ideja samog kompleksa sviđa.

Milan Bandić
1/11

Ono što ih, međutim, koči u veselju jest činjenica da će njihov bazen uskoro možda postati samo jedan u nizu projekata za koje je postojala dobra ideja, raspisan natječaj i napravljen projekt, da bi realizacija nakon toga u potpunosti stala. – Na sveto nigdarjevo – uvjereni su da će niknuti njihov bazen jer, objašnjavaju, i projekti koji suvažniji za grad općenito, poput sljemenske žičare, svake se godine iznova odgađaju. Pa kako se onda ne bi i njihov “mali bazen”. Čekaju, međutim, već deset godina. A što je, naspram deset, još njih nekoliko? 

POGLEDAJTE Ovako će izgledati rekonstruirani zagrebački rotor

Ključne riječi

Komentara 2

MK
MKGRA
12:35 14.11.2017.

Za projekte pokupe silne novce i onda ništa dalje

LA
like_a_boss
18:46 14.11.2017.

Kada neki bosanski rodijak ostane bez love, gradit će se...Jedan kum izvođač, jedan kum podizvođač. Samo polako, ima bosanski don Corleone posla za sve bosančine...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije