Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Književnici u čast

Zagorki danas donesite cvijet, u četvrtak posjetite njezin stan na Dolcu

Zagreb: Na današnji dan 1957. godine umrla je Marija Jurić Zagorka
Patrik Macek/PIXSELL
22.11.2022.
u 12:58

Znanstveno-književni skup "O zdravlju i bolesti: od medikalizacije do patologizacije" planiran je za petak

Okupljanje ispred kipa poznate književnice u Tkalčićevoj, razgledanje njezina stana na Dolcu i kostimirane šetnje neka su od događanja na Danima Marije Jurić Zagorke, koji se obilježavaju 16. put.

Program počinje danas u 18 sati slaganjem buketa cvijeća koje kod spomenika donesu posjetitelji, a nakon toga će moći "proživjeti" i neke od scena iz njezinih romana. Nagrade za studentski rad na temu ženske i rodne problematike dodjeljuju se sutra, a u četvrtak će Zagorkin memorijalni stan od 11 do 19 sati biti otvoren za posjetitelje.

Znanstveno-književni skup "O zdravlju i bolesti: od medikalizacije do patologizacije" planiran je za petak, kada se organizira i šetnja inspirirana "Gričkom vješticom". U nedjelju je usto šetnja "Zagorkinim tragom kroz Zagreb", koja počinje u 11 sati kod spomenika banu na glavnom trgu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije