Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka

Za članove uprave Holdinga tražit će samo najbolje ljude

02.12.2014., Zagreb - Odrzana 21. sjednica Gradske skupstine. Daniela Franic. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
04.12.2014.
u 09:45

Novi sastav birat će se javnim natječajem, što je novost. Odluka je to dogradonačelnice Sandre Švaljek

Uprava Holdinga na čelu s Danielom Franić još će kratko voditi Zagrebački holding. Novi članovi i predsjednik uprave uskoro će se izabrati javnim natječajem koji bi, kako je kazao predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor, trebao biti raspisan za nekoliko dana, a kriterije odabira novog vodstva odredit će dogradonačelnica Sandra Švaljek.

– U upravi će biti profesionalci, menadžeri koji će znati raditi svoj posao i tvrtku voditi kako spada, a nova uprava razlikovat će se od dosadašnje. Dogradonačelnica ima moju punu podršku i podršku većine u Gradskoj skupštini da raspiše javni natječaj za odabir novog vodstva – objasnio je Darinko Kosor.

Da je u pripremi natječaj za predsjednika uprave te još četiri člana, potvrdila je i dogradonačelnica u emisiji Radio Sljemena.

– Svakoga tko ima ambiciju biti dio uprave Holdinga ohrabrila bih da se javi na taj natječaj. Svima je u interesu da prikupimo što veći broj kvalitetnih životopisa kako bismo doista mogli izabrati najbolje – poručila je Švaljek.

Cijeli postupak izbora trebao bi trajati od sedam do devet tjedana. A Darinko Kosor odlučno je rekao da nijedan član HSS-a i HSLS-a neće biti u upravi.

– To vam tvrdim – kazao je Kosor. Objasnio je i zbog čega je nezavisni kandidat s liste HSS-HSLS-a Vladimir Ferdelji ušao u Nadzorni odbor Holdinga.

– On je postao član odbora na prijedlog dogradonačelnice Sandre Švaljek i na to ima puno pravo jer je dobio podršku birača na posljednjim lokalnim izborima, ali i zbog toga jer je stručnjak kakvih u Hrvatskoj ima malo.

U Skupštini i Nadzornom odboru mogu biti osobe iz politike, no upravu trebaju voditi stručnjaci – zaključio je Kosor.

Komentara 6

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
10:59 04.12.2014.

Aha odsad budu birali najbolje a kak su do sad birali ma dajte najte

Avatar liquidsky
liquidsky
11:10 04.12.2014.

Normalno da će birati najbolje ljude, kao i uvijek. One s najboljim poznanstvima, vezama i ostalim sličnim osobinama za rad u ovoj zemlji.

TH
than
10:25 04.12.2014.

Aham. Vjerujem vam politicarima po tome pitanju kao i 100x do sada. Da vam dodje strucnjak, nestranacki, prvo bi podijelio masu otkaza i smanjio place te prava. To samo u banana drzavama vozac tramvaja ima vecu placu od profesora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije