Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOTOVO JE, JESEN STIŽE

Vrući kesteni? Zamirisat će od sljedećeg tjedna

Jesen u Zagrebu
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/4
14.09.2017.
u 11:57

Terase su se ispraznile, a cvjeta prodaja kišobrana na glavnom

Klupice i terase na Zrinjevcu i Tomislavcu ovih su dana Zagrepčani zamijenili za tramvajske stanice ispod čijih nadstrešnica “stisnuti” pronalaze zaklon od kiše koja je neke od njih, unatoč tmurnim oblacima koji su se nadvili nad grad, očito “ulovila” na prepad.

Bolje je za biznis

Ima i onih koji su kišobran namjerno zaboravili u drugoj torbi jer još uvijek aktualno, kalendarsko ljeto, ne žele zamijeniti za mokru i hladnu jesen.

– Jedva smo dočekali da prođu vrućine, a sad se žalimo na kišu, tko bi nam udovoljio – kroz smijeh govori umirovljenica Đurđica Galić, kojoj vremenske (ne)prilike ne smetaju. Premda je do smjene godišnjeg doba preostalo još punih devet dana, šuškavo lišće na ulicama koje su radnici Zrinjevca već počeli svakodnevno skupljati i “zubato” sunce koje se ponegdje pojavi nakon kiše, ali više ne grije kao prije, znakovi su da je jesen već pokucala na naša vrata. Za pravi ugođaj nedostaju još samo vrući kesteni, koji bi metropolom, najavljuju ulični prodavači, mogli zamirisati već sljedećeg tjedna.

– S kestenima “biznis” ide bolje nego s kukuruzom, nadam se samo da će se vrijeme malo poboljšati jer, čim je kiša, nemam što raditi ovdje jer nema ni kupaca – objašnjava nam prodavač Jurtan Zulfikari.

Ne ide pljusak naruku ni uličnim sviračima, ali zato se sreća u kišne dane nasmiješi prodavačicama kišobrana na Glavnom kolodvoru, koje tada imaju pune ruke posla.

Nagla promjena vremena

Ipak, bila kiša ili sunce, za šetnju “špicom” uvijek se nađe načina. Pogotovo za modno osviješteni dio Zagrepčana koje na prolazak centrom grada mame i izlozi s novim jesenskim kolekcijama. Vrećice je u rukama nosila i Višnja Boronić Bariša s kćeri Delfinom, s kojom je prošetala glavnim gradskim trgom.

– Kiša nam ne smeta, kao ni gužva u tramvaju jer smo već navikle. Ipak, čini mi se da je promjena vremena malo prenaglo došla – zaključile su Zagrepčanke.

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar maxist
maxist
16:44 17.09.2017.

...a na placu maroni 60 kuna kila.........pozlaćeni s biserima pride...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije