Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŽAR NA ŽITNJAKU

VIDEO Vatrogasci se satima bore s plamenom: 'U vrlo teškim uvjetima dajemo sve od sebe'

Požar na Žitnjaku
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/18
04.08.2022.
u 01:26

Požar većih razmjera planuo je u srijedu navečer na području zagrebačkoga Žitnjaka, u dvorištu jedne tvrtke, gdje je plamen zahvatio drvene palete.

Na zagrebačkom Žitnjaku u ulici Kanalski put u srijedu navečer izbio je veliki požar u dvorištu tvrtke gdje su se zapalile palete. Vatra je zahvatila i pogon te je zatražena dodatna pomoć. Vatrogasci ulažu veliki napor da požar stave pod kontrolu. Na teren je do sada izašlo 16 vozila i 57 vatrogasaca. Iako je prva informacija bila da je ozlijeđen jedan radnik, doznajemo da je riječ o osobi koja je pala s bicikla dok je prolazila pokraj mjesta intervencije. Dojava o požaru stigla je u srijedu u 21,35 sati. 

"Neobranjivo je. Lim na krovu se rastopio u nekoliko sekundi", kazali su vatrogasci. Skladište je prema posljednjim informacijama do temelja izgorjelo. Plamen je bio visok i 19 metara. 

Vatrogasci se već nekoliko sati bore s požarom. Vatra ne prijeti kućama. Vatrogascima pomažu i cisterne Vodoopskrbe i odvodnje i Ina s jednom cisternom. Pokušavaju ugasiti vatru s bočne strane koristeći visinsko vozilo. Situacija se, kako doznajemo, oko ponoći malo poboljšala. Dim nije jako velik, a gašenje će trajati cijelu noć. Na terenu su i sve raspoložive cisterne.

Zagrebački vatrogasci oglasili su se na Facebook stranici. "U tijeku je gašenje požara skladišta, pogona i ureda tvrtke na Žitnjaku.Na terenu su mnogobrojne snage koje u vrlo teškim uvjetima daju sve od sebe", stoji u objavi.

Kako javlja novinarka Mia Mitrović s mjesta događaja susjedi kažu da je počelo gorjeti oko 21 sat."Živimo ovdje od 1995. Ovo još nikad nismo doživjeli", kažu susjedi koji žive pored tvrtke.

U skladištu je bilo najmanje 3.500 kartonskih kutija, doznaje se od radnika. "Kompletno skladište je izgorjelo do temelja, kao i uredi. Šteta je neprocjenjiva. Vatrogasci se bore, ali skladište je veliko. Tu sam s dečkima iz skladišta. U šoku su", kazao je radnik paletare

"Pa zar opet požar", kazala nam je čitateljica koja je večeras nešto prije 22 sata baš kao i brojni građani Zagreba primijetila plamen i veliki stup dima iznad u istočnom dijelu grada.

"Vidjela sam kako nešto gori u daljini i izgleda dosta ozbiljno ima i puno dima"

Drugi čitatelj koji živi na istoku Zagreba također nam je kazao kako je primijetio požar.

"Osjetio se miris paljevine pa smo pomislili da je požar, zatim smo ugledali i dim na nebu te narančastu boju od plamena" kratko nam je kazao.

 

 

Ključne riječi

Komentara 5

VI
Vivian
00:51 04.08.2022.

U zadnje vrijeme pozari u Zagrebu postali su cesta pojava, u Dalmaciji jos cesca. Nije slucajno, mora bit namjerno.

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
06:12 04.08.2022.

Tko je zapalio žito?

CR
crnioraozx
01:34 04.08.2022.

Između ljeta i zime postoje mega klimatske razlike,promjene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije