Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
požar u paletari na žitnjaku

Radnici tvrtke u šoku: Ovo je za plakati. Vatrogasci vikali: Pomozite, dajte vode!

Građani srušili ogradu gdje je izbio požar kako bi pomogli vatrogascima da se priključe na vodovod
Foto: Fran Rubil/PIXSELL
1/10
04.08.2022.
u 01:13

Razvukli smo hidrant koliko smo mogli. Ovo je za plakati. Radit ćemo opet za dvije godine, ispričao je šokirani radnik.

Na zagrebačkom Žitnjaku izbio je veliki požar u dvorištu jedne tvrtke. Zapalile su se palete, a vatra je zahvatila i cijeli pogon. Na teren je do sada izašlo 16 vozila i 57 vatrogasaca.  Iako je prva informacija bila da je ozlijeđen jedan radnik, doznajemo da je riječ o osobi koja je pala s bicikla dok je prolazila pokraj mjesta intervencije.

Vatra ne prijeti kućama. Vatrogascima pomažu i cisterne Vodoopskrbe i odvodnje i Ina s jednom cisternom. Vatru pokušavaju ugasiti s bočne strane koristeći visinsko vozilo, doznajemo situaciju s terena iza ponoći. 

"Kompletno skladište je izgorjelo do temelja, kao i uredi. Šteta je neprocjenjiva. Vatrogasci se bore, ali skladište je veliko. Tu sam s dečkima iz skladišta. U šoku su", kazao je radnik paletare. 

"Taman sam došao na posao, a kolega mi je rekao da smo u požaru. Par metara iza smo došli i noge su mi se skoro odsjekle, cijeli stražnji dio bio je u plamenu. Razvukli smo hidrant koliko smo mogli. Ovo je za plakati. Radit ćemo opet za dvije godine", ispričao je šokirani radnik. 

Ljudi, pronađite hidrante! Nadzemne, podzemne, samo nam pomozite i dajte nam vode, vikali su zagrebački vatrogasci trčeći prema ogradi tvrtke na čijem su dvorištu gorjele drvene palete i papir. Okupljeni stanovnici obližnjih kuća odmah su im izašli u susret i navodili gdje da pronađu hidrant kako bi što prije uspjeli ugasiti tu vatru, prenose 24sata.

03.08.2022., Zagreb - Veliki pozar izbio je u ulici Kanalski put na Zitnjaku gdje su planule palete u dvoristu jedne tvrtke. Pozar gasi 29 vatrogasaca i osam vozila. Vatrogascima su gradjani pomogli ruseci ogradu kako bi se mogli prispojiti na dovod vode Photo: Fran Rubil/PIXSELL
Foto: Fran Rubil/PIXSELL

Ključne riječi

Komentara 1

TM
trade_mark
09:37 04.08.2022.

netko je bacio oko na parcelu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije