Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'to je kupovina' glasova

Evo zašto su oni protiv Bandićeva natječaja za direktore Holdinga

Milan Bandić
24.08.2015.
u 12:14

HSLS i HSS i dalje će podržavati dobre prijedloge, a HDZ kaže da će proračun proći bude li dobar

Odgovarajući u subotu na pitanje želi li se natječajem za direktore podružnica Zagrebačkog holdinga riješiti nepodobnih, gradonačelnik Milan Bandić kazao je da će otići oni koji ne rade dobro te da pripadnost njegovoj političkoj opciji ne igra ulogu.

– I sada ima ljudi koji nisu u opciji Milana Bandića i rade dobro. Natječaj je raspisan i za to nam ne treba agencija, osobito ne fingirana – kazao je Bandić aludirajući na natječaj za upravu Holdinga koji je preko vanjske agencije provela njegova bivša zamjenica Sandra Švaljek. A upravo je S. Švaljek nedavno kroz medije poručila da će gradonačelnika tužiti za klevetu nastavi li insinuirati da natječaj koji je provela nije bio transparentan. S. Švaljek jučer nije odgovarala na pozive i poruke, a Bandićevi politički oponenti u Gradskoj skupštini uglavnom ga prozivaju zbog natječaja za direktore podružnica.

Izgubio većinu

A on na svojoj strani trenutačno ima samo zastupnike sa svoje liste. Najoštriji je u kritici Tomislav Stojak (HNS) koji pretpostavlja da je natječaj za direktore povezan s nepostojanjem podrške u Skupštini i bojazni da proračun za 2016. neće biti donesen, što bi izazvalo prijevremene izbore.

– Vidjet ćemo je li to raspisano da se kupi dio glasova i da se donese proračun. On ima pravo mijenjati direktore, no čudno je da je to u pola mandata, a pritom ne postoje izvještaji o radu aktualnih direktora – kazao je Stojak. Njegov kolega Zvane Brumnić (SDP) natječaj ocjenjuje "maglom".

– Ja sam uvijek za transparentne natječaje, ali kakav je to natječaj u kojem nema uvjeta i zadanih ciljeva? – pita se Brumnić. Poručuje da bi se o nepostojanju većine trebali očitovati oni koji su bili zajedno i glasovali za neke kontroverzne odluke, aludirajući na HSLS i HSS.

– Vidjet ćemo kakvo je stanje s većinom kad dođe stani-pani – ocijenio je Brumnić. I HDZ i HSLS jučer su imali diplomatsku retoriku.

– Evidentno je da je gradonačelnik izgubio većinu s našim nacionalnim partnerom HSLS-om i zbog toga pokazuje određenu nervozu. On mora shvatiti da Holding nije njegova privatna igračka. Natječaj košta. On želi političke podobnike – kazao je Andrija Mikulić (HDZ)

Očito nije zadovoljan

Na pitanje hoće li iduće godine biti prijevremeni izbori, kaže:

– Sve je moguće, a to ovisi kakav će biti proračun. Bude li dobar, može proći. Ako ne, neće – kaže Mikulić. Predsjednik Skupštine Darinko Kosor podsjeća da je njihovu koaliciju raskinuo Bandić, no njegov će klub i dalje podržavati dobre prijedloge.

– Rebalans nije bio dobar, no on je u skladu s ovlastima napravio preraspodjele i proveo svoje politike. A što se tiče natječaja, zakon mu daje mogućnost da mijenja timove. On očito nije zadovoljan svojim izborom jer sve je te direktore on odabrao – kaže Kosor.

Komentara 11

SW
swimm
14:48 24.08.2015.

On štiha,kopa,pere,sadi,čupa,kuži se u natječaje,građevinu,arhitekturu,pravo,kazalište,glumu,turizam, ekonomiju,jezike,sport,,,,ma on je multipraktik sa tuđom lovom. Junik neki lik;)

Avatar LunjoDokmanovic
LunjoDokmanovic
12:57 24.08.2015.

ovaj cirkus koji izvode bandić i kosor ne postoji ni na marsu

Avatar Rafael B
Rafael B
23:05 24.08.2015.

BM365-Bez Mozga 365 dana u godini

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije