Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Uz catering i muzičare učit će odvajati otpad

Grad planira organizaciju dvije konferencije, tri igrokaza za predškolce i pet obilježenih “okolišnih” datuma
14. studenoga 2019. u 09:00 1 komentara 218 prikaza
Ilustracija
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

U slučaju da ste dosad propustili “staviti pravu stvar na pravo mjesto” na iznimno posjećenim edukativnim radionicama Čistoće na gradskim placevima vikendom, imate sreće jer u sljedećoj nam godini, po cijeni od gotovo 600 tisuća kuna, Grad organizira dvije konferencije, tri igrokaza za klince i pet događanja kojima će se obilježavati datumi vezani uz zaštitu okoliša.

Praktično i za roditelje Agramerice djecu vode gradom i uče ih povijesti: Saznali sve o banu, Mandi, Gričkom topu...

Mogli birati, ali...

Natječaj za tvrtku koja će se pobrinuti da se taj pomno osmišljeni plan ostvari tek treba raspisati, a sufinancirat će se novcem Europske unije. Samim time neće biti potpuno plaćen iz gradske blagajne, ali novac je ovdje, kao i u slučaju promocije rotora koju planiraju napraviti kapama i majicama, sporedan faktor. Jer kampanje se mogu osmisliti po želji, a Zagreb je odlučio da je odvojeno prikupljanje otpada najbolje ljudima približiti upravo na taj način.

Dakle, s dvije konferencije, “što podrazumijeva uslugu cateringa; voda, sok, kava, čaj, voće, slatki i slani zalogaji, moderiranje i potrebnu opremu”, tri predstave za predškolce, “koje uključuju izradu scenarija za igrokaz, pripremu i izradu kostima te kompletnu produkciju”, i spomenutih pet obilježenih “okolišnih datuma”.

– Događanja koja će se organizirati mogu uključivati edukaciju, sportske igre na otvorenom, predavanja, prezentacije, edukativne igre, izložbeni sajam, prikupljanje odjeće i hrane, ekokviz, podjelu promotivnih materijala – napominju u dokumentaciji iz Grada pa dodaju kako su ta događanja, jelte, namijenjena “svim građanima, djeci i njihovim roditeljima”. Propisuje se i da će trajanje pojedinog javnog događanja “biti ograničeno na maksimalno dva sata”.

PROBLEMATIČNI POTHODNICI Napokon više nećemo morati kao kamikaze pretrčavati cestu

Tri lokacije u isto vrijeme

Također, tih pet datuma s događanjima u isto vrijeme moraju se organizirati na tri lokacije, a “od odabranog ponuditelja očekuje se i da osigura tumača znakovnog jezika”. A kako za konferencije treba catering, tako“organizacija obilježavanja datuma vezanog uz zaštitu okoliša podrazumijeva i osiguravanje pomagala”, a pod njih spadaju tehnika, razglas, voditelj, scenski radnici, a bome i muzičari.

VELIKA TUGA
Preminuo Damir iz ŽNV: Bio je samohrani otac koji je prije 14 godina postao udovac
Konzum
NOVO NORMALNO
Mijenjanje navika? Kako je nemoguće postalo moguće
  • Avatar Drazen Klaric
    Drazen Klaric:

    Hm, bedastoća, ali pohvalno i to. Klinci su svjesni, klinci znaju, klinci uče, klinci prakticiraju. Ovakve radionice treba organizirati za Holding, Gradsko poglavarstvo, Skupštinu grada, Bandića, Jozićku, Fundurulju, Anić-Vučinić, Brankeca Vlaha i slične koji rade koncept gospodarenja otpadom, a ništa ... prikaži još! o tome ne znaju, a debelu lovicu izvlače od grada za coppy paste projekte, koji su zastarjeli i nikada se neće provoditi, - dok grad sve više sliči na Napulj u najboljim danima smetlištarske krize.