Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plac-patrola

Umirovljenica obožava shitake gljive, okusa posebnijeg od drugih

Plac Tanja Valer
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/2
27.03.2014.
u 11:52

Tanja Valer na Dolac dolazi po ovu vrstu gljiva jer su, kaže, zdrave i odlično se slažu s raznim prilozima. Za ručak ih priprema uz batat i krem-juhu

Sastojci za ručak:

Shitake gljive 20 dag – 15 kuna; pola kilograma batata – 10 kuna; salata – 10 kuna; grincajg – 5 kuna

Priprema:

Shitake gljive oprati, narezati te ih popržiti na maslinovu ulju i luku. Kada gljive puste sok, sve začiniti i dodati vrhnje za kuhanje. Umirovljenica Tanja Valer voli shitake gljive jer su zdrave i imaju specifičan okus u odnosu na druge gljive koje se češće upotrebljavaju za umake.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Kao prilog preporučuje slatki krumpir batat, a za predjelo gustu juhu od povrća. Krumpir treba skuhati u slanoj vodi, kad je gotov, treba ga izgnječiti i začiniti po želji solju, vegetom, paprom...
Za juhu treba staviti kuhati povrće, Tanja Valer koristi tikvice, brokulu i cvjetaču, ali može se staviti povrće po želji.

Kada je gotovo, povrće treba izmiksati s vodom u kojoj se kuhalo. Sve treba začiniti i dodati vrhnje da bi juha bila kremasta. Uz ovako zdrav ručak, kaže Tanja Valer, najbolje odgovara i salata potočarka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije