Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
restauracija

U obnovljenu Vidikovcu opet će se piti kava

maksimir park
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/6
26.01.2016.
u 12:49

Grad je deložirao bivšeg koncesionara kako bi se završili radovi. Očekuju da će se do ljeta riješiti i slučaj Švicarske kuće

Na proljeće će Zagrepčani, nakon više od dvije godine, ponovno moći popiti kavu na Vidikovcu u maksimirskom parku. Javni natječaj za davanje u zakup dijela objekta za obavljanje ugostiteljske djelatnosti raspisan je 17. siječnja, a radovi na Vidikovcu konačno su završeni prošli mjesec.

Uloženo 1,4 milijuna kuna

Vidikovac i susjedna mu Švicarska kuća zatvoreni su više od dvije godine zbog sudskog spora između Javne ustanove Maksimir i bivšeg koncesionara, tvrtke Humidor. Kako je objasnio ravnatelj Ustanove Saša Banić, stigla je pravomoćna i ovršna presuda po kojoj se Humidor morao iseliti iz Vidikovca te je konačno završena obnova i dio se može opet komercijalizirati.

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

– Imamo četiri sudska spora: dva za iseljenje iz Vidikovca i Švicarske kuće i dva za podmirenje duga za te objekte. Zasad je samo jedna presuda na Visokom trgovačkom sudu postala pravomoćna, a nadam se da će do ljeta biti riješena i situacija sa Švicarskom kućom – kazao je Banić. U obnovu Vidikovca, popularno zvanom i Kiosk, uloženo je 1,4 milijuna kuna. Obnova je počela u srpnju 2012. godine, a natječaj za drugu fazu projekta raspisan je u lipnju 2013. te su trebali započeti građevinski radovi, ali to, zbog odbijanja koncesionara da izađe iz objekta i postupka parničenja, nije uspjelo.

Tužbe za dugovanja

Lani u prosincu konačno su radovi završeni, a Banić očekuje da će obnovu trebati i Švicarska kuća u koju Ustanova nema pristup gotovo tri godine. U njoj se, osim ugostiteljskoj dijela, nalazi i galerija.

– Nismo mogli ni u Vidikovac, no lani je Grad dobio privremenu mjeru za deložaciju koncesionara i ulazak u prostor kako bi se završili radovi. U tužbama za naknadu dugova potražujemo oko 180 tisuća kuna. Riječ je o najamnini za Švicarsku kuću 2011., a oko 70 tisuća kuna odnosi se na neplaćene režijske troškove Vidikovca – objasnio je Banić.

Komentara 1

Avatar think pink
think pink
10:07 28.01.2016.

vidikovac popravljen??? pa na gornjem dijelu otpada fasada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije