Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sezona kupanja

U nedjelju se otvara i obnovljena nudistička plaža

01.05.2012., Zagreb -  Sezona kupanja na zagrebackom moru, jezeru Jarun, nikada nije pocela ranije. Photo: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/3
03.06.2016.
u 17:15

Gradski bazeni, Jarun i Bundek na raspolaganu su građanima sve do sredine rujna. Uz postojeća kupališta, mnogi će doći na svoje i na Sveticama, a i “golaćima” su napokon poboljšani uvjeti na njihovu dijelu Jaruna

Sezona kupanja službeno je počela, ali ručnike, ležaljke, suncobrane i šešire Zagrepčani još uvijek nisu pokazali na gradskim plažama. Razlog za to vrlo je jednostavan – vrijeme. Temperature su ugodne, sunce grije, ali za ulazak u vodu, koja je trenutačno na 19 Celzijevih stupnjeva, odlučili su se tek rijetki.

Manje spasilaca, ali ništa zato

– Najveću koncentraciju kupača očekujemo potkraj lipnja. Dugoročna je prognoza dobra, a u lipnju obično “zapeče”, pa ljudi dolaze “hvatati boju” prije nego što odu na more – objasnila je Ana Kunštek, koordinatorica Spasilačke službe na zagrebačkim jezerima. Jarun i Bundek, baš kao i bazene na otvorenom, spasioci su počeli nadzirati prekjučer, a osim nadgledanja tek po nekoliko plivača, posla u vodi nisu imali. Zato su se “bacili” na obilaženje škola kako bi đacima govorili o opasnostima koje vrebaju na jezerima, na kojima se oni obično okupljaju posljednjeg dana nastave, koji je ove godine 10. lipnja.

– Tog dana mi smo organizirani kao na trijaži. Alkohol uvijek stvara probleme, pa u škole odlazimo kako bismo pokušali spriječiti nesreće – rekla je Ana Kunštek te dodala kako će ove godine gradska jezera čuvati manje spasilaca nego prošlih godina. Zagrepčani se, međutim, ne moraju brinuti.

Foto: Grgur Žučko/pixsell

Foto: Grgur Žučko/Pixsell

– Trenutačno nas je po troje u smjeni, a kad dnevno bude više stotina kupača, radi nas i trideset – rekla je koordinatorica spasilaca na jezerima na kojima je kupanje dopušteno na određenim njihovim dijelovima. Otok Trešnjevka, Otok veslača, Malo jezero i Veliko jezero – jug na Jarunu te plaže Veliko jezero – istočna i zapadna obala na Bundeku mjesta su na kojima se, osim gradskih bazena, za koje ulaznica stoji 20 kuna, Zagrepčani mogu osvježiti.

Bazeni po 20 kuna

“Na svoje” su ove godine došli i naturisti, i to nakon što su se obratili i gradonačelniku. Njihova plaža potpuno je uređena za početak kupališne sezone. Postavljena je nova visoka žičana ograda s platnom kako se na plažu ne bi virilo, pokošena je trava, postavljen WC, koševi za smeće, a uređen je i šljunak.

A kako bi obilježili početak kupanja te svoj dan, Dan naturista, nudisti će se okupiti ove nedjelje na novouređenoj plaži na druženju. Priliku za uživanje na gradskim plažama Zagrepčani će imati sve do 15. rujna, a na umu samo treba imati da su spasioci na jezerima od 10 do 20 sati, dok su gradski bazeni otvoreni uglavnom od devet do 20 sati, osim Svetica, koje su otvorene od 8 do 22 sata. Cijena im je 20 kuna.

Komentara 3

XN
xnet0822
20:01 03.06.2016.

Fuj

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
20:49 03.06.2016.

to te pitam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije