Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

U mjesec dana hupsere mijenjali dva puta, a sad će još jednom

Nakon obnove ulice, koja je završena u srpnju, vraćeni su uspornici koji su bili, ali u Rudešu tvrdili su da ih treba mijenjati jer su previsoki
11. kolovoza 2018. u 10:15 17 komentara 1777 prikaza
Jablanska ulica
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Obnavljali su im ulicu, na neko vrijeme uklonili ležeće policajce, a vozači su priliku iskoristili pa kvartom jurcali kao muhe bez glave.

Pripremni radovi uoči rekonstrukcije rotora u Novom Zagrebu remetinečki rotor Radnicima na rotoru ne smetaju ni visoke temperature

Kad je, prije mjesec dana Jablanska ulica u Rudešu završena, hupseri su vraćeni, ali, kako su tvrdili stanari, bili su previsoki. Micalo ih se tada i stavljalo nove. Sad, pak, kažu stanari, najnoviji su uspornici preniski i automobili opet jure, pa ipak misle da sad treba vratiti one ležeće policajce koji su bili viši.

Jure bez da oštete auto

Predomislili su se, govore, jer vozači uopće ne usporavaju, a u ulici je velik broj djece za čiju se sigurnost boje.

Stanovnici Blata Stanovnici Blata: 'Želimo da se gradi, želimo stadion, to je napredak. Lokacija je odlična'

– Vozači jure bez imalo brige tko im prelazi cestu. Trenutni hupseri su takvi da auti mogu proći preko njih bez imalo usporavanja. Nisu adekvatni i potrebno ih je hitno mijenjati, ako treba i treći put – rekao je Dražen Juričić, predstavnik stanara Jablanske ulice na kućnom broju 56-60. Jablanska je jako opasna ulica, kaže, pa se prisjeća kako je prije 20 godina bilo stravičnih prometnih nesreća, no, srećom, bez smrtnih posljedica. Njegov susjed, Dražen Barukčić, koji je predstavnik stanara Prilaza Grge Antunca 2-6, također je ogorčen.

Jablanska ulica
1 / 6
Jablanska ulica

– Svim vozačima je trenutačno super. Mogu voziti koliko god brzo žele a da im se ne ošteti auto. Voze sto na sat bez ikakvih problema, dobro da su godišnji pa je grad poluprazan – kazao je Barukčić. Iz Policijske uprave zagrebačke pojasnili su nam kako je visina ležećih policajaca utvrđena prema komisijskom očevidu koji je obavljen prije radova na ulici, još u lipnju, a njihova se visina određuje prema ograničenju brzine u ulici.

– Može se pretpostaviti da postoji mogućnost da su “izbočine” postavljene prije bile “više”, kako navode stanari Jablanske – kažu iz policije.

rotor Ne stišavaju se reakcije: Ne prestaju protesti zbog radova na rotoru, pobunio se HDZ: Ugrožen je život građana

Razgovarat ćemo na sjednici

U kvartu, pak, ima i onih kojima odgovaraju i ovi niži “policajci”.

– Pašu im niži uspornici jer im manje oštećuju auto u vožnji. No, kako ipak postoji želja da se treći put mijenja stanje u Jablanskoj, a argument je realan, stavit ćemo to pitanje kao točku dnevnog reda na prvoj idućoj sjednici mjesnog odbora krajem kolovoza – rekao je predsjednik MO Rudeš Igor Dundjer

>> Pogledajte što građani Zagreba misle o radovima na rotoru

[video: 26236 / ]
Roštilj
Za sve grill majstore
Želite sočne, mekane, ali i hrskave kobasice na roštilju? Evo nekoliko tajni za savršene bucke

A1 izdvaja za Vas

  • berija:

    Nijemci stave kameru pa jurcaj ako imaš novca.

  • dopizdilomi:

    Tako se to radi! Transparentno i po zakonu a institucije "rade" svoj posao dok novac isparava iz gradskog proračuna. Leopard moj gradonačelnik.

  • Ronin_88:

    Kameru ili patrolno vozilo kazne od 3000 kn za prebrzu vožnju i stavit semafor kod škole jer tam djeca dobro da ne igraju nogomet na cesti, a roditelje zaboli ona stvar !!!!!