Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stanovnici Blata:

'Želimo da se gradi, želimo stadion, to je napredak. Lokacija je odlična'

Stanovnici Blata
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/3
04.08.2018.
u 20:07

Moj sin igra za Hrvatski dragovoljac i nadam se da ću ga jednom gledati kako igra i na tom budućem stadionu, rekao je Marinko Perić

Kažu da njihovo razmišljanje nije pod utjecajem “postsrebrne euforije”, već da bi bez obzira na nedavni uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije u bilo koje doba dana ili noći bez imalo razmišljanja prihvatili ideju da se u njihovu kvartu sagradi nacionalni stadion. Većina stanovnika Blata, novozagrebačkog naselja koje se nalazi na južnom prilazu gradu, oduševljena je najavom gradonačelnika Milana Bandića. Iako su se spominjale druge lokacije, poput Kajzerice, odluka za koju prvi čovjek Zagreba sada kaže da je konačna ipak je pala na Blato, odnosno na prostor uz ostatke nikad dovršene Sveučilišne bolnice uz južni nasip Save.

Djeca će nam tamo igrati

– Ma samo neka nam se u kvartu gradi, to uvijek znači napredak, a posebice kad je posrijedi nogometni stadion – govori nam Stjepan Đelan, jedan od “starosjedilaca” Blata. Marinko Perić, koji je tek nedavno kupio zemlju, kaže pak da ne može biti ponosniji zbog ove odluke.

– Moj sin igra za Hrvatski dragovoljac i nadam se da ću ga jednog dana gledati kako igra i na tom budućem stadionu – rekao je Perić, a s njime se složila i susjeda Maja Katrić.

Maja Katrić i Stjepan Đelan ponosni su što će nacionalni stadion dobiti baš njihov kvart
Foto: Borna Filić/PIXSELL

– Lokacija je odlična, pristup automobilom je dostupan svima – zaključila je. Izvrsna lokacija koja je u isto vrijeme dovoljno blizu gradu da bude atraktivna te dovoljno udaljena od naselja da se ne stvaraju gužve najveća je prednost Blata. To ne osporavaju ni najveći kritičari ove ideje, koji misle da je ipak Maksimir kultni simbol hrvatskog nogometa u koji bi se trebalo ulagati. No kako sada stvari stoje, u Blatu će ipak niknuti stadion. Time je oduševljeno i vodstvo toga kvarta.

– Ovo je izvrsna odluka, Blato je puno bolji odabir od Kajzerice, na kojoj ipak nije bilo dovoljno prostora – kaže Jadranko Baturić, predsjednik vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – zapad. Kaže kako još nije donesena konačna odluka o tome gdje će se uz Sveučilišnu bolnicu stadion graditi, no najvjerojatnije će to biti između oronulog zdanja i Jadranske avenije.

Stanovnici Blata
1/74

– Naravno da će se onda trebati urediti i sama Sveučilišna bolnica jer nije primjereno da se takva ruševina nalazi uz takav stadion. Prema posljednjim najavama, tamo se planira uređenje dječje bolnice, a to je odlična lokacija i za terme – ističe Baturić.

Buknut će gradnja

Da takav kapitalni projekt uvijek potakne gradnju i ostalih sadržaja te da je posljedica i veliki skok cijena kuća i stanova, tvrde stručnjaci za nekretnine koji kažu da bi Blato uskoro moglo postati jedna od najzanimljivijih lokacija u Zagrebu. Tamo, naime, ima još dosta slobodnih parcela za gradnju, a i cijena zemljišta je niska. Ove je godine kvadrat građevinskog zemljišta stajao 136 eura.

– Isto je bilo i s Laništem. To je bio relativno nezanimljiv kvart do izgradnje Arene, a sada je pravi hit. Isto će biti i s Blatom – govori Miodrag Lacić iz Remax Centra nekretnina.

Kaže kako se sada u Blatu prodaje mali broj stanova jer tamo još nema zgrada i dosta kuća.

Neke se mogu naći već po cijeni od 500 eura po kvadratu, dok su one najluksuznije 2000 eura po kvadratu. Ako se stadion u Blatu sagradi, to sigurno neće ostati tako.

Pogledajte video kako Dejan Lovren s dalekozorom traži Vrsaljka:

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
10:31 05.08.2018.

Izgradili bi stadion pokraj nedovršene bolnice. Groteskno! Kada ćete biti bolesni, neka vam onda daju godišnju ulaznicu za tribinu zapad...

Avatar Dančo
Dančo
20:40 04.08.2018.

kad pogledam nove ljepotice od stadiona u ljubljani i mariboru srce me boli na kakvom ruglu igra dinamo i nasa repka

MA
Majur
20:26 04.08.2018.

Ne....Osijek i Rijeka će nadam se dobiti uskoro nove moderne stadione,Zagrebu i Splitu pomoći modernizirati-dovesti u normalno stanje...Tu su još Varaždin,Vinkovci,Zadar,Pula.. Reprezentacija pripada svima,stadioni-infrastruktura bi bili temelj normalni razvoj igrača u cijeloj državi...sve ostalo je glupost na kvadrat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije