Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krivolov

U maksimirskom jezeru pecali ribu unatoč zabrani

krivolov
snimila čitateljica Večernjeg lista
30.06.2012.
u 08:00

Godišnje se u parku Maksimir zabilježi četiri do pet slučajeva krivolova za koje, uz ostalo, prijeti i novčana kazna

Iako je u jezerima Parka Maksimir ulov ribe strogo zabranjen, to nije spriječilo dvojicu muškaraca, još nepoznatih, da prošle nedjelje, malo poslije 16 sati, dođu na obalu jednog od pet jezera i unatoč zgražanju tamošnjih šetača – zapecaju.

– Bili su desetak metara od glavnog ulaza u Zoološki vrt. Izvukli su bez imalo oklijevanja iz vode poveliku ribu, stavili je u tamnu vrećicu, te su, jedan pješice, a drugi na biciklu, na koji je objesio ribu i ribički pribor, ležerno otišli kao da se nije ništa dogodilo – priča naša sugovornica koja je fotografirala počinitelje.

O svemu je obavijestila i zaštitare u parku, koji krivolovce tijekom ophodnje parkom nisu uočili.

- Nismo zaprimili dojavu o krivolovu, ali se on događa na strogo, za tu namjenu, zabranjenim vodenim površinama parka. Imamo godišnje četiri do pet slučajeva krivolova, a u pronalaženju počinitelja surađujemo s policijom – pojasnio je ravnatelj Ustanove park Maksimir Saša Banić. U jezerima gdje je zabranjen ribolov najčešće žive šarani i amuri, a riblji fond se svake godine obnavlja poribljavanjem, objašnjavaju iz Ustanove park Maksimir. Iz Policijske uprave zagrebačke poručuju pak kako dvojici krivolovaca iz Maksimira prijeti novčana kazna te zatvor do godine dana

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar MENSA
MENSA
08:11 30.06.2012.

"Ozbiljna" policija ovakav (fotografirani) "slučaj" riješi za cca 30 minuta!

DO
doktorica
08:22 30.06.2012.

e poručuju pak kako dvojici krivolovaca iz Maksimira prijeti novčana kazna te zatvor do godine dana.....više nego je dobio Čačić

ZE
zerp
16:52 30.06.2012.

bolje da su pecali nego krali po dučanima...možda su siromašni i gladni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije