Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ukrajinsko slikarstvo

U Hrvatskoj kući svečano otvorena izložba 'Petrykivski rospis'

izložba
27.06.2014.
u 15:00

U Hrvatskoj kući svečano otvorena izložba ''Petrykivski rospis''

Izložba ukrajinskog dekorativnog i tradicijskog slikarstva „Petrykivski rospis“ jučer, 26. Lipnja, svečano je otvorena u prostoru Hrvatske kuće Materina priča, u Preradovićevoj 31. Veleposlanik Ukrajine u Republici Hrvatskoj Oleksandr Levčenko otvorio je izložbu u društvu donatora izložbe Oleksandra Dementijenka, te u prisustvu brojnih članova diplomatskog zbora u Republici Hrvatskoj. Ispred Ministarstva kulture, na otvorenju se okupljenima obratila i glavna tajnica Ministarstva kulture mr. sc. Daniela Petričević Golojuh, izrazivši posebno oduševljenje što je u Hrvatsku kuću stigla izložba koja je ušla na UNESCO-vu listu zaštićene svjetske baštine, te je prethodno proputovala svijet. Izložba je, naime, donedavno bila izložena u Europskom parlamentu u Briselu, a prethodno je već predstavljena u Parizu, Maroku, Pekingu, Madridu, Barceloni, Pragu i drugim svjetskim metropolama.

Kako bi predočile svu ljepotu i posebnog jedinstvenih slikarskih tehnika iz mjesta Petrykivka i Dnipropetrovske regije u Ukrajini, iz Petrykivke su u Hrvatsku kuću pristigle i dvije majstorice ovog slikarstva, Anastasia Chudnivets i Irina Lomaka, koje su okupljenim uzvanicima demonstrirale tehnike ovog tradicijskog oslikavanja prirodnim bojama na staklu, drvenim predmetima i na koži.

Ovu jedinstvenu izložbu koja je u Zagrebu organizirana uz pokroviteljstvo gradonačelnika Milana Bandića građani će moći pogledati u Hrvatskoj kući Materina priča tijekom svakog radnog dana i subotom u vremenu od 10 do 13 sati i od 17 do 21 sat sve do 27. srpnja 2014.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije