Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
imaju i wifi

U gradu nedaleko Zagreba putnici se voze-besplatno! 'Novi autobusi prilagođeni su mamama i osobama s invaliditetom'

Sveta Nedjelja autobusi
Foto: WAVES KOMUNIKACIJE
1/3
29.11.2023.
u 07:00

Svim građanima će biti podijeljen novi raspored s kartom linija, bit će dostupan i na web stranici grada i na društvenim mrežama, te u tiskanom obliku u Gradskoj upravi i u samom autobusu

Grad Sveta Nedelja izradio je Studiju optimizacije usluge komunalnog linijskog prijevoza te na njezinim temeljima napravio novu regulaciju prometa. Cilj Studije bio je optimizacija postojećih komunalnih linija gradskog prijevoza Svete Nedelje i prijedlog moguće reorganizacije prijevoznih linija kako bi se poticalo i povećalo korištenja javnog prijevoza.

Ideja je utjecati na smanjenje zagušenja – rasterećenje prometnica, povećanje stupnja sigurnosti prometa te pozitivan utjecaj na okoliš.

-Izradili smo Studiju kako bismo dobili uvid u stvarne potrebe naših stanovnika, a uz nju uzeli smo u obzir sve prijedloge i prigovore koje smo dobili od samih građana kako bismo poboljšali gradski prijevoz. Nove linije sada prolaze kroz strogi centar grada, voze se pored osnovne škole i ambulante, a trasa je potpuno obnovljena. Bolje smo organizirali i trasu prema Kalinovici koje je do sada bila najslabije pokrivena- rekao je gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec. 

>>VEZANI ČLANCI: 

Jučer je tako s članom Uprave Autotransa d.d. Cres Vedranom Tomičićem, kao pružateljem usluge besplatnog komunalnog linijskog prijevoza, potpisao Ugovor o nastavku besplatnog prijevoza građana na području Svete Nedelje.

-Novim četverogodišnjim ugovorom dokazali smo svoju kvalitetu, a u novo razdoblje ulazimo sa potpuno novim autobusima. Građanima će biti na raspolaganju niskopodni autobusi, prilagođeni invalidima i roditeljima s malom djecom. Kvaliteta nam je fokus i u budućem razdoblju, a njome i zadovoljstvo stanovnika, svih korisnika usluga- rekao je Tomičić.

Svim građanima će biti podijeljen novi raspored s kartom linija, bit će dostupan i na web stranici grada i na društvenim mrežama, te u tiskanom obliku u Gradskoj upravi i u samom autobusu.

A od 1. prosinca područjem Svete Nedelje vozit će potpuno novi gradski, niskopodni autobusi koji su prilagođeni potrebama svih sugrađana. Autobusi posjeduju nivelirajuću rampu za ulazak osoba s invaliditetom i dječjim kolicima, a imaju i besplatan Wi-Fi. Napravljene su izmjene na linijama 101 i 103, dok trasa linije 102 ostaje ista. Najveća izmjena odnosi se na liniju 103 Sveta Nedelja - Podsused. Sukladno sugestijama građana, prometovat će uz OŠ Vladimir Deščak, ambulantu i crkvu.

>>VIDEO: Direktor HEP Proizvodnje Robert Krklec i direktor  Sektora za kapitalne investicije HEP-a Vedran Jurić dali izjave za medije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije