Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradska skupština

Bandić: HDZ mi nije postavljao pitanja da mi ne radi PR, a ne zbog podrške Domoljubnoj koaliciji

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/14
01.12.2015.
u 13:50

– Žao mi je što nas je samo devet. Očito je da se nešto događa – poručio je Davor Bernardić (SDP) aludirajući tako na mogući dogovor Bandića i HDZ-a na nacionalnoj razini.

Prije nego što će biti upućen na prvo čitanje najvažniji dokument grada – proračun za sljedeću godinu, skupštinski zastupnici imali su priliku postaviti pitanja gradonačelniku za vrijeme aktualnog sata, no slabo su je iskoristili. Za aktualni sat prijavilo se samo 9 zastupnika, dok su zastupnici HDZ-a ostali sjediti u svojim klupama.

Bila je to prva sjednica na kojoj nisu imali baš nikakvih pitanja za gradonačelnika. Stoga se među ostalim skupštinarima brzo proširio zaključak da će Bandićev prijedlog proračuna dobiti zeleno svjetlo zahvaljujući upravo zastupnicima HDZ-a. I dok su ga prethodno često kritizirali, sada, sudeći po neaktivnosti, nemaju argumenata protiv Bandića.

Bernardić: Nešto se događa

Žao mi je što nas je samo devet. Očito je da se nešto događa – poručio je Davor Bernardić (SDP) aludirajući tako na mogući dogovor Bandića i HDZ-a na nacionalnoj razini. 

Svoje pravo na pitanje iskoristili su SDP-ovi zastupnici koje je, među ostalim, zanimalo kada će početi radovi na nogometnom kampu Svetice, kada će svi Zagrepčani biti spojeni na pročistač voda koji plaćaju i kada će se urediti igralište uz školu i vrtić na Vrbanima. 

– Zagreb će koncesionaru isplatiti 10,7 milijardi kuna za pročistač voda. Taj iznos ukupan je zbroj od 2004. do 2028. Te milijarde ukratko znače da je Zagreb za taj novac mogao izgraditi 215 škola, 430 vrtića ili 27 tisuća kilometara vodovodne mreže – prozvao je Dominik Etlinger, gradski zastupnik SDP-a.

"Kaj nisu postavljali pitanja?"

Bandić je nakon aktualnog sata rekao da to što mu HDZ nije postavio ni jedno pitanje samo znači da su zastupnici HDZ-a "konačno shvatili da je bolje gradonačelniku ne raditi PR, pa ne postavljati pitanja".

Na tvrdnju kako je znakovito da na aktualnom satu sjednice Gradske skupštine nije bilo pitanja gradskih zastupnika HDZ-a te upitan znači li to da ga trebaju i da su ga zvali, Bandić je rekao novinarki: "Kak' ste vi mudri i pametni. Ja uopće ne gledam tko je postavio pitanje. Kaj nisu postavljali pitanja?"

Nakon ponovnog pitanja znači li to da je bliži dogovoru koaliciji s HDZ-om, Bandić je odgovorio da to samo znači "da su konačno skužili da je bolje gradonačelniku ne raditi PR, pa ne postavljati pitanja. A ovi (SDP) još to nisu naučili. Pa dva i dva su četiri. Pa vi ste pametni", rekao je. 

Upitan koga će podržati od dviju koalicija – koaliciju Hrvatska raste ili Domoljubnu koaliciju, Bandić je rekao da će podržati "onoga tko bude jamčio s prijedlogom novih članova vlade da će provesti reforme za koje se zalagala Stranka rada i solidarnosti na izborima". 

Na pitanje kome je bliži, Bandić je odgovorio: "Tko bude uvjerljiviji!" To će odlučiti kada pogleda program, reforme i ljude. 

"Gdje su ljudi koji će to provoditi? Znači, bitan je program, reforme, projekti, ali su bitni i ljudi", poručio je Bandić. 

Upitan kako komentira informaciju da su njegova dva zastupnika ipak bliža Domoljubnoj koaliciji, Bandić je odgovorio da on ne zna odakle novinaru te informacije jer je on rekao što će biti. "Ja vam ne mogu drukčije odgovoriti", rekao je. 

Na pitanje hoće li u Skupštini proći proračun grada Zagreba za 2016., Bandić je rekao da njega ništa ne smije i ne može iznenaditi. "Ako ne prođe, bit će izbori u svibnju ove godine, a ako prođe, bit će izbori u svibnju 2017. Ja radim kao da će izbori biti 2017., a pripremam se kao da će izbori biti u svibnju 2016.", istaknuo je Bandić.   

>> 'Proračun Zagreba za 2016. je razvojan, socijalan i uravnotežen'

Komentara 56

Avatar dmitarX
dmitarX
12:11 01.12.2015.

Znači, sdp-ovci se mogu dogovarati s kim god i kako hoće, a hdz ne smije?

BO
borju
12:19 01.12.2015.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je glavnog državnog revizora Ivana Klešića koji joj je predstavio izviješća o obavljenim revizijama za 2015. godinu. Poseban naglasak stavljen je na nepovoljno mišljenje revizije poslovanja Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom. Milanoviću, gdje je 16 milijardi kuna?

FR
Francheska
11:49 01.12.2015.

Očito je da je sdp-u zavladala velika panika jer su svjesni da gube vlast!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije