Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobar biznis

Turisti u sedam mjeseci Zagrebu donijeli 131 milijun eura

turisti
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
09.08.2016.
u 11:51

Glavni grad je među pet najposjećenijih destinacija, uz Dubrovnik,Rovinj, Poreč i Medulin

Impresivnih 131 milijun eura od turista.

Okvirni je to prihod prvih sedam mjeseci zagrebačkog turizma ako računamo da su 1,066.553 turista, koliko ih je noćilo u Zagrebu od siječnja do kraja srpnja, trošila u prosjeku 123 eura po danu. Osim toga, u posljednjih pet godina broj turista u glavnome gradu gotovo se udvostručio. Dok je 2012. u srpnju Turistička zajednica zabilježila 79.097 dolazaka te 128.503 noćenja, ove godine u istom ljetnom mjesecu zabilježili su 128.243 dolaska te 253.192 noćenja.

A Zagreb se ove godine, prema podacima Ministarstva turizma, nalazi i među pet najposjećenijih destinacija, uz Dubrovnik, Rovinj, Poreč i Medulin. Respektabilne brojke nedavno je komentirao i ministar Anton Kliman, dodavši da se vidi da se u Zagrebu u posljednjih nekoliko godina radi na turističkom planu, što govori o kvalitetnom upravljanju destinacijom. Rezultat je to intenzivnog i konstantnog rada zagrebačke Turističke zajednice, koja glavni grad predstavlja na raznim sajmovima, no jedan od najznačajnijih oblika promocije je suradnja s medijima diljem svijeta.

TZ organizira ostanak u Zagrebu za mnoge strane novinare, a uložena sredstva, kažu, višestruko se vraćaju kroz objave članaka, reportaža ili TV emisija. 

Komentara 9

CU
cungalunga
12:43 09.08.2016.

Ma pun ih je grad oduševim se svaki put

BO
bovar12
14:10 09.08.2016.

Zagreb napokon postao turistički grad.

DU
Deleted user
12:24 09.08.2016.

Ma krasno. Jedino ostaje nejasno zašto TZ na Trgu neradi i nedjeljom u sezoni (kao npr. TZ u Poreču koja radi non stop? Takodjer treba riješiti probleme poslovnih prostora i izloga bar u Centru; svaki četvrti oblijepljen je papirom iliili ima oglas za najam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije