Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Tko uopće može biti protiv Trga Republike Hrvatske?

Pitaju se bandićevci, ne sumnjajući da će za promjenu imena trga imati većinu, kao i kod glasovanja za podjelu gradskih ureda
31. kolovoza 2017. u 08:25 82 komentara 4789 prikaza
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Ruke su osigurane odavno pa problema danas u Skupštini ne bi trebalo biti – Titu je ovo posljednji dan u Zagrebu.

Milan Bandić Uoči Skupštine Neki bandićevci ne žele da se preimenuje Trg maršala Tita

Točka o kojoj se već mjesecima raspravlja, prosvjeduje i polemizira trinaesta je na redu, a za njen je “prolazak” na sjednici, većina, koja se sastoji od bandićevaca, HDZ-a i Neovisnih za Hrvatsku, čak i potpisala sporazum o suradnji, ništa ne prepuštajući slučaju.

Tko može protiv Hrvatske?

– Ne vjerujem da će biti problema pri izglasavanju promjene imena Trga maršala Tita – još početkom tjedna rekao je predsjednik Skupštine, HDZ-ov Andrija Mikulić, a da predomišljanja nema kažu i u redovima Stranke rada i solidarnosti, u kojoj su sigurni da je prijedlog gradonačelnika Milana Bandića da se trg nazove “po domovini” pun pogodak.

– Tko uopće može biti protiv Trga Republike Hrvatske – kažu bandićevci, a iz oporbenih redova uzvraćaju da poantu nisu shvatili. I Tito i Hrvatska mogu ostati, uvjereni su SDP-ovci, kojima za pravo nije još jedna današnja točka, ona o diobi Ureda za obrazovanje, kulturu i šport.

Imat će 25 “ministarstava”

Dioba na tri dijela, kažu, a upozorio je na to već i HNS-ov Tomislav Stojak, te osnivanje novog Gradskog ureda za međunarodnu i međugradsku suradnju, koji je dosad bio pod Uredom gradonačelnika, značit će još više zaposlenih u Gradu te ukupno čak 25 izvršnih tijela. Za usporedbu, Vlada ih trenutačno ima 20. Osnivanje ureda, međutim, govore oporbenjaci, otvaranje je novih radnih mjesta za skupštinske koalicijske partnere, od kojih se za neke već i zna na kojim bi se pročelničkim mjestima trebali naći jer odbori koje vode u gradskom parlamentu bit će preslika gradskih ureda koje će dobiti na upravljanje. 

Milan Bandić POSRNULA 'CIBONA' Zagreb od Petračevog suradnika potražuje 2,38 mil. kn Asafa Powell SVE JE SPREMNO Asafa Powell: U Zagrebu sam zbog Hanžeka, ali i odličnog partyja Prosvjed protiv micanja imena maršala Tita ZAGREB Prosvjed protiv zatiranja anfitašizma: 'Tito zauvijek!'
ogorčena glumica
Marijana Mikulić: Moj sin ne govori, ne gleda u oči i ne odaziva se na svoje ime, a terapija počinje tek za 6- 9 mjeseci
Pevex
NOVO RUHO DOMA
Istražujemo – kako se pripremiti za proljetne renovacije
 • Avatar hrvoje horvat
  hrvoje horvat:

  Ima ih dosta koji su protiv.Rade,Rada,Milorad,Predrag,Nadežda, Vidoje,Vesna,Zoran,Nenad,Milanka,.......

 • ddh:

  Pitanje je skoro zgodno, jer odgovor svi znaju. Pa neki dan su vam u Zagrebu demonstrirali Yugoslaveni, fasisti koji es neopravdano nazivaju antifasistima i Srbocetnici predvodjeni Josipovicem, SDP-om i Pusicem. Imali su i orkestralnu podrsku medija, a prije svega Jutelovaca ... prikaži još! poput Maje Sever, Pavicke, Arezine i Vlahova, a onda i cijelog informativnog tima te dalekovidnice. A podrsku su imali i od Indexa, 24sata, Jutarnjeg i Novoga. Ti su i protiv imena Trga Republike, ti su bili i ostali protiv Hrvatske. A ovima treba pridodati komunisticki propagandno-podmetalacki i spletkaroski odjel sa Vecernjaka sa Puljiskom, Zonjom, Bobanovom,, Rasovickom i ostalim in einem zaboraviti celije komunista sa Filozofije i Politickih nauka. I iako du svi nabrajanju jedna mala manjina, u javnom prostoru su prisutni kao da ih je 90% u Hrvatskoj. To je i istovremeno peta kolona cetnika i poturice Izetbegovica u Hrvatskoj.

 • Brandfackel2:

  Kamo sreće da iz Zagreba odu i svi štovatelji zločinca i pedofila Broza koji su 1945. sa hordama Koče Popovića ušli u grad poslije genocida nad Hrvatima. Danas glume nekakvu urbanu ljevicu, a potomci su onih što su nakon počinjenih ... prikaži još! zločina oteli tuđe stanove i kuće. U kadama su kupus kiselili jer nisu znali čemu služe... Purgeri sa Kozare, danas se nazivaju tzv. antifašisti!