Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tito odlazi iz Zagreba

Tko uopće može biti protiv Trga Republike Hrvatske?

Foto: Borna Filic/PIXSELL
31.08.2017.
u 08:25

Pitaju se bandićevci, ne sumnjajući da će za promjenu imena trga imati većinu, kao i kod glasovanja za podjelu gradskih ureda

Ruke su osigurane odavno pa problema danas u Skupštini ne bi trebalo biti – Titu je ovo posljednji dan u Zagrebu.

Točka o kojoj se već mjesecima raspravlja, prosvjeduje i polemizira trinaesta je na redu, a za njen je “prolazak” na sjednici, većina, koja se sastoji od bandićevaca, HDZ-a i Neovisnih za Hrvatsku, čak i potpisala sporazum o suradnji, ništa ne prepuštajući slučaju.

Tko može protiv Hrvatske?

– Ne vjerujem da će biti problema pri izglasavanju promjene imena Trga maršala Tita – još početkom tjedna rekao je predsjednik Skupštine, HDZ-ov Andrija Mikulić, a da predomišljanja nema kažu i u redovima Stranke rada i solidarnosti, u kojoj su sigurni da je prijedlog gradonačelnika Milana Bandića da se trg nazove “po domovini” pun pogodak.

– Tko uopće može biti protiv Trga Republike Hrvatske – kažu bandićevci, a iz oporbenih redova uzvraćaju da poantu nisu shvatili. I Tito i Hrvatska mogu ostati, uvjereni su SDP-ovci, kojima za pravo nije još jedna današnja točka, ona o diobi Ureda za obrazovanje, kulturu i šport.

Imat će 25 “ministarstava”

Dioba na tri dijela, kažu, a upozorio je na to već i HNS-ov Tomislav Stojak, te osnivanje novog Gradskog ureda za međunarodnu i međugradsku suradnju, koji je dosad bio pod Uredom gradonačelnika, značit će još više zaposlenih u Gradu te ukupno čak 25 izvršnih tijela. Za usporedbu, Vlada ih trenutačno ima 20. Osnivanje ureda, međutim, govore oporbenjaci, otvaranje je novih radnih mjesta za skupštinske koalicijske partnere, od kojih se za neke već i zna na kojim bi se pročelničkim mjestima trebali naći jer odbori koje vode u gradskom parlamentu bit će preslika gradskih ureda koje će dobiti na upravljanje. 

Komentara 82

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
09:25 31.08.2017.

Ima ih dosta koji su protiv.Rade,Rada,Milorad,Predrag,Nadežda, Vidoje,Vesna,Zoran,Nenad,Milanka,.......

DD
ddh
09:21 31.08.2017.

Pitanje je skoro zgodno, jer odgovor svi znaju. Pa neki dan su vam u Zagrebu demonstrirali Yugoslaveni, fasisti koji es neopravdano nazivaju antifasistima i Srbocetnici predvodjeni Josipovicem, SDP-om i Pusicem. Imali su i orkestralnu podrsku medija, a prije svega Jutelovaca poput Maje Sever, Pavicke, Arezine i Vlahova, a onda i cijelog informativnog tima te dalekovidnice. A podrsku su imali i od Indexa, 24sata, Jutarnjeg i Novoga. Ti su i protiv imena Trga Republike, ti su bili i ostali protiv Hrvatske. A ovima treba pridodati komunisticki propagandno-podmetalacki i spletkaroski odjel sa Vecernjaka sa Puljiskom, Zonjom, Bobanovom,, Rasovickom i ostalim in einem zaboraviti celije komunista sa Filozofije i Politickih nauka. I iako du svi nabrajanju jedna mala manjina, u javnom prostoru su prisutni kao da ih je 90% u Hrvatskoj. To je i istovremeno peta kolona cetnika i poturice Izetbegovica u Hrvatskoj.

BR
Brandfackel2
09:24 31.08.2017.

Kamo sreće da iz Zagreba odu i svi štovatelji zločinca i pedofila Broza koji su 1945. sa hordama Koče Popovića ušli u grad poslije genocida nad Hrvatima. Danas glume nekakvu urbanu ljevicu, a potomci su onih što su nakon počinjenih zločina oteli tuđe stanove i kuće. U kadama su kupus kiselili jer nisu znali čemu služe... Purgeri sa Kozare, danas se nazivaju tzv. antifašisti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije