Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Zagreb od Petračevog suradnika potražuje 2,38 mil. kn

Mada je sve prostore u kompleksu financijski posrnule Cibone još 2014. preuzeo Grad Zagreb, tek je sada  utvrđeno da "društvo ne podmiruje obveze s osnova korištenja predmetnog prostora'
29. kolovoza 2017. u 11:30 8 komentara 1819 prikaza
Milan Bandić
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić donio je zaključak kojim se društvu Summa Nox d.o.o, tvrtki Stjepana Hucike – rođaka i suradnika kontroverznog poduzetnika Hrvoja Petrača, otkazuje ugovor o zakupu poslovnog prostora u kompleksu Cibone, pa na temelju tog zaključka Grad Zagreb kao vlasnik tog prostora od Summa Noxa potražuje najmanje 2,38 milijuna kuna neplaćenog zakupa.

Milan Bandić, Bundek Republika Apsurdistan Najveća zvijezda VIP suđenja koja počinju na jesen je Milan Bandić

Kako se navodi u gradonačelnikovu zaključku, tvrtka Stjepana Hucike registirirana kao d.o.o za ugostiteljstvo i trgovinu još je u siječnju 2008., a kasnije i 2012. i 2014., s Košarkaškim klubom Cibona sklopila ugovore o zakupu prostora od 804,5 četvornih metara za "obavljanje djelatnosti prodaje tekstila" iako je, kako tvrde upućeni, u tom prostoru bio otvoren noćni klub "Shamballa" u Hucikinom vlasništvu.

Summa Nox nije podmirio obveze

Mada je sve prostore u kompleksu financijski posrnule Cibone još 2014. preuzeo Grad Zagreb, tek je sada  utvrđeno da "društvo ne podmiruje obveze s osnova korištenja predmetnog prostora, a niti se odazvalo pozivu Grada Zagreba na sklapanje ugovora o zakupu predmetnog poslovnog prostora pod istim uvjetima".

Stoga se u Bandićevu zaključku društvu Summa Nox nalaže da je "dužno poslovni prostor predati u posjed Gradu Zagrebu, slobodan od osoba i stvari, putem Gradskog ureda za imovinsko - pravne poslove i imovinu Grada", i to u otkaznom roku od 30 dana, koji počinje teći danom primitka navedenog zaključka.

Kako se navodi u odgovoru Damira Lasića, pročelnika u Gradskom odjelu za imovinsko pravne poslove i imovinu Grad Zagreba danom Zagrebačkom listu, radi se o poslovnom odnosu u koji je Grad Zagreb ušao preuzevši imovinu KK Cibone .

Za navedeni poslovni prostor su Košarkaški klub Cibona, kao zakupodavac i društvo Summa Nox d.o.o., kao zakupnik zaključili ugovor o zakupu poslovnih prostorija od 21. siječnja 2008. na određeno vrijeme od 10 godina, uz mjesečnu zakupninu od 8 eura po metru kvadratnom.

"Zagreb i KK Cibona zaključili su sudsku nagodbu od 3. lipnja 2014., izmijenjenu Nagodbom od 28. srpnja 2014. temeljem koje je Grad stekao vlasništvo poslovnih prostora unutar Sportsko poslovnog kompleksa Cibona", navodi se u odgovoru pročelnika i dodaje kako je temeljem zakonskih odredbi Grad tada stupio u prava i obveze KK Cibone, kao dotadašnjeg zakupodavca.

Grad pozvao zakupnike na reguliranje korištenja prostora

Zagreb je sve dotadašnje zakupnike poslovnih prostora pozvao na reguliranje korištenja prostora s Gradom, kao novim zakupodavcem, te su se svi zakupnici, osim Summa Noxa d.o.o., odazvali pozivu i zaključili ugovor o zakupu.

Asafa Powell SVE JE SPREMNO Asafa Powell: U Zagrebu sam zbog Hanžeka, ali i odličnog partyja

"Dopisima kojima se obraćalo ovom Uredu, društvo Summa Nox d.o.o. osporavalo je Gradu Zagrebu aktivnu legitimaciju u odnosu na predmetni prostor te je vraćalo ispostavljene račune za naknadu za korištenje, navodeći da zakupninu uredno podmiruju KK Ciboni", navodi se u odgovoru u kojem se ističe i razlog za zakašnjelu naplatu zakupa.

U korespondenciji sa Cibonom utvrđeno je da navodi o redovitom plaćanju zakupnine nisu točni, a Cibona je naknadno izvijestila Grad da je Summa Noxu d.o.o. još tijekom 2014. otkazala ugovor o zakupu, o čemu Zagreb nije imao saznanja.

"Budući da KK Cibona u svojoj arhivi nije mogao pronaći relevantnu dokumentaciju o navedenom otkazu, opreza radi, navedeni ugovor otkazan je zaključkom gradonačelnika Zagreba od 26. srpnja 2017.", navode u Gradu dodajući kako je Bandićev zaključak krajem prošlog mjeseca upućen tvrtki Summa Nox.

Radovi LJETNI RADOVI Kritizirali Bandića: Ima tvrtki kojima nije problem raditi u dvije smjene

Trenutni dug 2,38 milijuna kuna bez zateznih kamata

U odgovoru pročelnika navodi se i ukupni dug za zakup tog lokala, već u trogodišnjem vlasništvu Zagreba. "S obzirom da od dana prijenosa prava vlasništva na Grad Zagreb navedeno društvo nije podmirilo ni jednu zakupninu, njihov dug prema Zagrebu trenutno iznosi 2.386.730,88 kuna bez zakonskih zateznih kamata", zaključak je Gradskog odjela za imovinsko pravne poslove i imovinu Grada Zagreba.

Za komentar gradske odluke nismo uspjeli kontaktirati Stjepana Huciku, vlasnika Summa Noxa. Hucika se, prema medijskim napisima, još 2008. predstavio kao vlasnik noćnog kluba "Shamballa", koji je u rodbinskoj vezi  s obitelji Petrač, a bio je s Hrvojem Petračem u trenutku njegova hapšenja u Grčkoj 2005. godine.

Andrija Mikulić ANDRIJA MIKULIĆ 'Žao mi je što tema Trga maršala istiskuje problem kvalitete života' Trsatska ulica Trsatska zove Bandića: Njih bageri zaobilaze: Ovo je sramota! To nije ulica, nego rupa na rupi Zagreb Kraj godišnjih Tko se odmarao – odmarao se: Gužva nam se vratila u grad

 

MSC Cruises
PROMO
MSC Grandiosa je osvijetlila rijeku Labu na svečanosti krštenja
 • Deleted user:

  Obzirom na stručnost i sposobnosti Bandić i ekipa još su to i brzo shvatili.......tri godine prolete samo tak...

 • Avatar Niškorist
  Niškorist:

  sve bu to riješil na naš račun

 • Deleted user:

  Cibona je kad je napokon izgradila Dvoranu, odjednom postala sve slabija i slabija! Nestao je sav onaj pobjednički mentalitet, redale su se samo afere! Tako i ovo danas? Dali je uopće grad Zagreb trebao pomoći Ciboni, veliko je pitanje? Kad ... prikaži još! netko ne valja treba ga ukloniti, ukloniti rak ranu, a ne ju umjetno održavati! Očigledno je da je taj klub, nakon velikih uspjeha, naglo pao i vjerojatno se neće nikada oporaviti! Dvoranu treba dati nekom drugom!