Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI NATJEČAJI ZA PROČELNIKE

Tomašević objavio koje uvjete trebaju zadovoljavati kandidati za pročelnike za 3 gradska ureda

Zagreb: Tomislav Tomašević održao konferenciju za medije
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
09.09.2021.
u 17:11

Natječaji su raspisani za Ured gradonačelnika, Gradski kontrolni ured i Gradski ured za upravljanje imovinom grada.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević objavio je da su raspisani natječaji za čelna mjesta u tri gradska ureda. Tomašević je poručio da će do kraja listopada biti raspisani i ostali natječaji.

- Raspisali smo prve javne natječaje za pročelnike/ce gradskih ureda. Uskoro ćemo raspisati još tri, a nakon što naša odluka o preustroju i smanjenju gradskih ureda s 27 na 16 stupi na snagu 31.10., raspisat ćemo javne natječaje i za sve ostale gradske urede. - poručio je gradonačelnik u objavi na Facebooku.

Natječaji su raspisani za Ured gradonačelnika, Gradski kontrolni ured i Gradski ured za upravljanje imovinom grada.

- Sve zainteresirane i kvalificirane pozivamo da prouče uvjete natječaja i da se prijave. - zaključuje Tomašević.

Ured gradonačelnika

Za poziciju pročelnika/pročelnice Ureda gradonačelnika potrebno je stručno znanje magistar/magistra, odnosno stručni specijalist/stručna specijalistica struke s područja društvenih, biotehničkih, prirodnih, humanističkih ili tehničkih znanosti, najmanje pet godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima, organizacijske sposobnosti i komunikacijske vještine potrebne za uspješno upravljanje Uredom, poznavanje rada na PC-u.

Gradski kontrolni ured

Za poziciju pročelnika/pročelnice Gradskog kontrolnog ureda potrebno je stručno znanje magistar/magistra, odnosno stručni specijalist/stručna specijalistica struke s područja društvenih, biotehničkih, prirodnih, humanističkih ili tehničkih znanosti, odnosno s područja biomedicine i zdravstva, najmanje pet godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima od čega najmanje tri godine na poslovima unutarnje revizije ili revizije, organizacijske sposobnosti i komunikacijske vještine potrebne za uspješno upravljanje Uredom, stručno ovlaštenje ministra financija za obavljanje poslova unutarnje revizije u javnom sektoru, poznavanje rada na PC-u.

Gradski ured za upravljanje imovinom Grada

Za poziciju pročelnika/pročelnice Gradskog ureda za upravljanje imovinom Grada potrebno je stručno znanje magistar/magistra, odnosno stručni specijalist/stručna specijalistica struke s područja društvenih ili tehničkih znanosti, najmanje pet godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima, organizacijske sposobnosti i komunikacijske vještine potrebne za uspješno upravljanje Uredom, poznavanje rada na PC-u.

Dodatni uvjeti i informacije

Uvjet magistra/magistre, odnosno stručnog specijaliste/stručne specijalistice, temeljem odredbe članka 35. stavka 1. Uredbe o klasifikaciji radnih mjesta u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (Narodne novine, 74/10 i 125/14), ispunjavaju i osobe koje su po ranijim propisima stekle visoku stručnu spremu.

Poseban je uvjet, za sve tri pozicije, položen državni ispit, no natjecati se mogu i kandidati koji nemaju položen državni ispit, uz obvezu da ga polože u roku od godine dana od imenovanja.

Pročelnici/pročelnice imenuju se na vrijeme od četiri godine i mogu biti ponovno imenovani/imenovane. Služba se zasniva uz obvezni probni rad u trajanju od tri mjeseca.

Kandidati moraju ispunjavati i opće uvjete za prijam u službu propisane člankom 12. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi. U službu ne može biti primljena osoba za čiji prijam postoje zapreke iz članaka 15. i 16. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi - stoji na službenoj stranici Grada Zagreba. 

Ključne riječi

Komentara 25

DU
Deleted user
17:31 09.09.2021.

Ajmo u žvaku da će 90% biti primljeni jugosi i ljevičari, koji na riječima sve mogu, jedno će im izlijetati kosturi iz ormara, do kraja mandata i oni će biti glavni krivci neuspjeha.

Avatar morski
morski
17:17 09.09.2021.

Ajmooo, trpaj svoje ljude pod igrom demokracije.

Avatar Drugarica
Drugarica
17:33 09.09.2021.

Najbitnije je bilo maknuti Hercegovce i na njihova mjesta postavit Srbe. Drugi korak je vratit Trg maršala Tita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije