Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj uznemirio zagrepčane

Tko je bombaš s Rudeša? Kriminalist: Istraga će se kretati u jednom smjeru

Zagreb: Eksplozija u dvorištu zgrade na Rudešu, nema ozlijeđenih
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/41
26.11.2023.
u 18:31

Činjenica da su bačene dvije bombe govori o izrazitoj namjeri nanošenja materijalne štete, ali ne i o pokušaju ubojstva jer onda bi se čekalo da meta naiđe.

Tko je u subotnje poslijepodne došao u Aninu ulicu na Rudešu i bacio dvije ručne bombe u dvorište kuće? Na ovo pitanje zagrebačka policija intenzivno traži odgovor. Podsjetimo, oko 17.25 eksplozija je odjeknula kvartom, uznemirila susjede i alarmirala policiju koja je u roku nekoliko minuta zatvorila područje u radijusu od 100 metara.

Bio je to znak da opasnost nije prošla. Četiri sata kasnije začula se još jedna detonacija. Ovoga puta protueksplozivna jedinica MUP-a neutralizirala je drugu bombu koja se nije odmah aktivirala. Oštećeno je pročelje kuće, jedan parkirani automobil te drugi u kojemu su od siline udara popucala stakla dok je u trenutku eksplozije prolazio pored kuće.  U njemu su bili muškarac, žena i dijete, a pukom srećom nitko nije stradao.

VIDEO

– Svi smo se prepali, prvo se vidio bljesak i onda je grunulo. Tlo je zadrhtalo kao da je potres – prepričavali su šokirani susjedi dodajući da se ne osjećaju sigurno. I dan kasnije policijske snage su bile na terenu. Kojim putem će krenuti istraga, pojašnjava iskusni kriminalist Željko Cvrtila.

– Dosta odgovora policija već ima ukoliko zna kome je namijenjna eksplozivna naprava, odnosno tko je korisnik ili vlasnik kuće. Kod eksplozija i požara malo je materijalnih tragova koje ostaju, stoga će ključan biti operativni rad na terenu od razgovora s metom napada i svjedocima do izuzimanja snimki videonadzora ukoliko postoje – ističe Cvrtila.

GALERIJA: Dan nakon eksplozije policija je i dalje pred kućom

Zagreb: Eksplozija u dvorištu zgrade na Rudešu, nema ozlijeđenih
1/14

POVEZANI ČLANCI:

Dodaje kako forenzičarima nije puno koristila druga bomba koja nije odmah eksplodirala.

– Vjerojatno je osigurač bio izvađen i ona je bila opasna, a to znači da se s vrlo visokom izvjenošću nikome nije dozvoljen pristup, a kamoli forenzičarima koji bi skinuli eventualni otisak počinitelja – pojašnjava kriminalist.

Činjenica da su bačene dvije bombe govori o izrazitoj namjeri nanošenja materijalne štete, ali ne i o pokušaju ubojstva jer onda bi se čekalo da meta naiđe.

GALERIJA: Ovako je to izgledalo sinoć

Zagreb: Eksplozija u dvorištu zgrade na Rudešu, nema ozlijeđenih
1/28

– Ovako je riječ o svojevrsnom upozorenju uobičajenom u kriminalnim krugovima. Vrijeme izvršenja govori o rizičnom ponašanju počinitelja koje je moglo dovesti do kolateralnih žrtava. Teško je reći je li to posljedica bezobzirnosti ili manjka razmišljanja, u svakom slučaju ne mijenja kvalifikaciju kaznenog djela, već eventualno može biti otegotna okolnost kada dođe do suđenja – zaključuje kriminalist Željko Cvrtila.

Komentara 2

DU
Deleted user
18:49 26.11.2023.

Zagreb je među najsigurnijim gradovima srednje EU! Hrvati nisu teroristi , već miroljubivi i tolerantan narod! Devijacija ima u svakom društvu, ali u EU Hr je to marginalno!

Avatar loka
loka
19:12 26.11.2023.

Takve opasne debile treba hitno uhititi i maksimalno kazniti🤨

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije