Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIO PREČKOG BEZ GRIJANJA

Tijekom noći sanirano puknuće magistralnog vrelovoda u Zagrebu, jutros se dogodilo novo

Zagreb: Sanacija puknuća magistralnog vrelovoda na Brdovečkoj cesti
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/5
31.12.2021.
u 11:26

Razlozi puknuća vrelovoda su starost dionice vrelovodne mreže te korozija cijevi uzrokovana izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici, navode u HEP-u

Jučerašnje puknuće magistralnog vrelovoda tijekom noći je sanirano, ali je jutros došlo do novog manjeg puknuća pa četiri zgrade u Prečkom niti danas neće imati grijanje do navečer.

- Radnici HEP-Toplinarstva su tijekom protekle noći uspješno sanirali puknuće u Brdovečkoj ulici te je krajnjim kupcima u naseljima Gajnice, Malešnica, Špansko, Prečko i Rudeš uspostavljena opskrba toplinskom energijom. Međutim, danas, 31. prosinca 2021. ujutro dogodilo se puknuće vrelovoda u Beethovenovoj ulici, zbog čega je za nekoliko zgrada u naselju Prečko od 9 sati prekinuta isporuka toplinske energije - priopćili su iz HEP-a, dodajući da je sanacija u tijeku, a ponovna uspostava isporuke toplinske energije se očekuje danas do večernjih sati.

- Zbog sanacije puknuća vrelovoda bez isporuke toplinske energije su sljedeće adrese u naselju Prečko: Tijardovićeva ulica 6-8 i 10-14, Beethovenova ulica 1-3 te Matetić Ronjgova ulica 2-8.

Razlozi puknuća vrelovoda su starost dionice vrelovodne mreže te korozija cijevi uzrokovana izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici. Predmetna dionica vrelovoda na kojoj je došlo do puknuća nije bila u obuhvatu radova revitalizacije vrelovodne mreže koji su se provodili ovog ljeta u sklopu projekta „Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba“ - navode u HEP-u.

>> VIDEO Zbog puknuća vrelovoda stanovnici zapadnog dijela Zagreba bez grijanja i tople vode bili i u studenom

Ključne riječi

Komentara 13

PU
paul-umpe
11:37 31.12.2021.

Metropola .Sve sto je Franjo Josip napravio Kordunasi nisu mogli ni odrzavati.

Avatar Hazl113
Hazl113
13:05 31.12.2021.

Ono što nas sve čeka radi Bandićevog nemara su silna poskupljenja vode, grijanja, svega radi ne ulaganja u infrastrukturu. I jasno, sada će za to sve biti kriv Tomašević. Da ne govorim o legalizaciji ilegalno napravljenih kuća koje bi se svuda u cililiziranom svijetu rušile uz velike kazne. Ponajprije Kozari Bok, Putevi itd.

BI
billynik
12:08 31.12.2021.

Gdje su sada Senf i njegovi aktivisti da prosvjeduju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije