Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Tehnički muzej preimenovan u Tehnički muzej Nikole Tesle

Preimenovanje muzeja događa se uoči skorašnjeg obilježavanja 159. obljetnice rođenja Nikole Tesle i 2. Dana Nikola Tesle – dana znanosti, tehnologije i inovacija 10. srpnja ove godine
18. lipnja 2015. u 14:01 15 komentara 1933 prikaza
tehnički muzej noć muzeja
Foto: Borna Filić/PIXSELL

Gradska skupština Grada Zagreba početkom ovog mjeseca na Skupštini je donijela odluku o preimenovanju zagrebačkog Tehničkog muzeja u Tehnički muzej „Nikole Tesle“.

Preimenovanje muzeja inicirala je Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost uz podršku gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i Vijeće muzeja.

Preimenovanje muzeja događa se uoči skorašnjeg obilježavanja 159. obljetnice rođenja Nikole Tesle i 2. Dana Nikola Tesle – dana znanosti, tehnologije i inovacija 10. srpnja ove godine.

 - Drago nam je da je gradonačelnik Bandić prepoznao našu inicijativu da Tehnički muzej u Zagrebu u kojem se nalazi i Demonstracijski kabinet Nikole Tesle nosi ime ovog velikog svjetskog genija. Od svog osnutka nastojimo promovirati rad našeg nacionalnog velikana i eto nakon Dana Nikole Tesle kojeg smo na inicijativu naše udruge i uz podršku Hrvatskog sabora dobili uoči obljetnice rođenja Tesle prošle godine, ove će godine njegovo rođenje obilježiti i ovo preimenovanje, kaže predsjednica udruge Dragica Mihajlović.

Inače, Udruga Nikola Tesla – genij za budućnost i ove godine, šestu godinu zaredom priprema manifestaciju Tesla & friends, trodnevno obilježavanje obljetnice Teslina rođenja i Dana Nikola Tesle i to od 9. do 11. srpnja. Središnji događaji i ove će godine biti svečana dodjela Godišnje nagrade „Nikola Tesla – Genij za budućnost“ 9. srpnja te već tradicionalno polaganje cvijeća na Teslin spomenik u Zagrebu. Manifestacija se odvija po pokroviteljstvom Predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Grada Zagreba, Veleposlanstva Republike Češke u Hrvatskoj, Hrvatskog povjerenstva za UNESCO, Turističke zajednice Grada Zagreba i Hrvatske gospodarske komore – Komore Zagreb.

>> Pogledajte što svi žele vidjeti u zagrebačkim muzejima

ccc
Pogledajte kako smo našu pobjednicu uz CCC Shoes and Bags brend pretvorili u trendi mamu

A1 izdvaja za Vas

  • Deleted user:

    Sve po Srbima...

  • sojko3:

    poštovani novinaru jedino što je trebalo je napisati ispravno ime muzeja i to nisi uspio. muzej se zove Tehnički muzej Nikola Tesla, ne Nikole Tesle, i bez navodnika.

  • vlatx:

    Čemu sada ova promjena? Još malo skupljanja političkih bodova? Zašto se nije išlo na otvaranje centra Nikola Tesla gdje bi se djeca educirala o njegovom radu i promovirala znanost? Preskupo? Gledajući cijenu fontana i što bi se dobilo edukacijom malih ... prikaži još!h genijalaca mislim da su fontane debelo preplaćene!