Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
širenje

Taksisti dobili još jednog konkurenta – Taxi Zebru

'14.06.2013., Zagreb - Mico Kuzmanovic, sef nove taxi sluzbe Zebra taxi. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
Patrik Macek/PIXSELL
Autor
Mateja Šobak/VLM
15.06.2013.
u 13:00

Zasad imaju 40-ak vozila, a cijene su iste kao i Radio Taxija i Taxi Zagija

Nakon Taxi Zagija, koji se na ulicama pojavio prije četiri mjeseca, Zagrepčani su u posljednjih mjesec dana primijetili i automobile zebrastog uzorka. Taxi Zebra ime je novog prijevoznika koji kreće u osvajanje mušterija.

Sa svim dozvolama

– Četrdesetak nas je, a s nekom većom kampanjom zasad nismo željeli ići jer je to mali broj vozača i ne bismo htjeli da se na naše automobile dugo čeka – objasnio je Mići Kuzmanović, osnivač Taxi Zebre, te najavio pridruživanje još četrdesetak vozača njegovu timu. Kako objašnjava, svi vozači novi su te nisu prelazili iz nekog drugog taksi udruženja, a svi, također, imaju uredne dozvole. – Ne želimo se s poslom šaliti, sve mora biti pošteno i transparentno. Evo, trenutačno smo i u procesu uvođenja fiskalnih blagajni – rekao je Kuzmanović, bivši tjelohranitelj Severine, čiji taksisti start naplaćuju 9,90 kuna, kilometar vožnje 4,90, a sat vremena čekanja 40 kuna.

– Dugoročni je plan da smanjimo i cijenu starta 50 posto te bi ona iznosila pet kuna, čime bismo postali najjeftiniji – najavio je. Inače, Cammeo start naplaćuje 15 kuna, ali su u tu cijenu uključena prva dva kilometra, dok je svaki daljnji kilometar 6 kuna. Eko Taxi start naplaćuje 8,80 kn, dok je vožnja po kilometru 5,50 kuna. Radio Taxi Zagreb start naplaćuje 9,90 kuna, a kilometar vožnje 4,90 kuna.

Ne boje se konkurencije

Već uhodani taksisti ne boje se nove konkurencije.

– Cijene koje trenutačno nude Radio Taxi, mi, pa sad i Zebra, na rubu su isplativosti – objasnio je Roman Ukmar iz Taxi Zagija.

>>Eko taxi podigao cijene vožnje, a što je s ostalima?

 

 

Komentara 2

KN
knezevic3d
16:54 15.09.2016.

dje si ba mici

AD
adler77
11:30 15.03.2018.

Haha zebra i to je propast ziva...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije