Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gotov očevid

Susjedi C.I.O.S.-a: Već smo znali osjetiti smrad paljenja guma

Jankomir CIOS
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
17.04.2014.
u 08:08

C.I.O.S. se morao iseliti iz cementare jer su se stanari žalili na smrad. Iz pogona poručuju da će sve resurse usmjeriti u sanaciju, ali će do vraćanja u prvobitno stanje proći i nekoliko tjedana

Policijski inspektori završili su jučer očevid požara u Centru za reciklažu pogona C.I.O.S. u Jankomiru. No, što su točno utvrdili, obavijestit će b tako da materijalna šteta i uzrok požara još uvijek nisu poznati. Tajana Tomašević iz Ureda uprave C.I.O.S.-a poručila je kako žele što prije započeti sa redovitim poslovanjem.

– Sve resurse ćemo usmjeriti u sanaciju, za koju procjenjujemo da će trajati vrlo kratko, možda jedan dan, ako ne dođe do nepredviđenih problema. Naravno, do vraćanja u prvobitno stanje proći će i više tjedana, primjerice obnova 50 metara ograde reciklažnog centra koja je izgorjela – kaže Tomašević.

No, dok se sanacija ne obavi rad pogona je zabranjen. Odlučila je tako inspekcija Ministarstva zaštite okoliša.

A kako je u Jankomiru nakon nesreće, svjedoče prvi susjedi.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

– Znali smo i prije osjetiti smrad paljenja guma. Možda je spaljivanje izmaklo kontroli, vidjet ćemo što je doista bilo. Znam da imaju dozvole za rad, no zanimljivo je sjetiti se kako su ovdje uopće došli. Prije je C.I.O.S. bio u sklopu cementare u Susedgradu, no građani su se žalili na smrad i dišne probleme pa je morao otići. I tako nam je došao u susjedstvo – kaže Marijan Kovačić iz Jankomira 22.

Iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, čiji je šef Pavle Kalinić od početka požara pratio situaciju na terenu, poručili su da tri vatrogasca i dalje čuvaju požarište, a analiza zraka, tla i povrća Zavoda za javno zdravstvo pokazala je da nema opasnosti za građane.

>>'Kako furda prešanih auta može gorjeti pored 50-60 ljudi?'

>>Tko je kriv za požar? Čelnik C.I.O.S-a sumnja u podmetanje?

Komentara 2

OK
Omladinac koji to nije
10:24 17.04.2014.

Nekako mislim da je i loša protupožarna organizacija u firmi.

AU
autoritet
14:51 17.04.2014.

Smrde gume, ha? Najbolje da se zatvore svi pogoni i sva radna mjesta pa da zrak bude čist i susjedi zadovoljni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije