Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sajam za 50+ na Velesajmu

Superseniori će slikati grafite

Anto Magzan/Pixsell
17.05.2016.
u 15:00

Posjetitelji će moći obaviti i male sistematske preglede ili se okušati u nordijskom hodanju. Ulaz je besplatan, kao i radionice i predavanja

Ako vam baka kaže da ide na Zagrebački velesajam slikati grafite, nemojte se zabrinuti. Dapače, to je znak da se brine o svom mentalnom i fizičkom zdravlju jer u četvrtak počinje Sajam za 50+ generacije Pravo doba, na kojemu će jedna od radionica, namijenjena superseniorima, biti upravo slikanje grafita.

Građanima zrelije dobi zabava je važna koliko i fizičko zdravlje, poručuju organizatori sajma koji će okupiti 56 izlagača te predstaviti sve što je generacijama 50+ potrebno za kvalitetniji život.

Pravo doba trajat će do subote, a besplatni savjeti u zaštiti prava pacijenata, poduzetništvo nakon pedesete, škola zdravlja i nordijsko hodanje od Bundeka do Velesajma samo su neke od aktivnosti uvrštene u program sajma.

– Udio generacije 50+ u ukupnom stanovništvu Hrvatske gotovo je 40 posto te se predviđa njegov daljnji rast. Uzimajući u obzir taj trend, pripremili smo sajam kojim želimo dati doprinos u podizanju društvene svijesti o važnosti brige svakog pojedinca za svoje zdravlje – kazala je Dina Tomšić, voditeljica podružnice Zagrebački velesajam, na jučerašnjem predstavljanju projekta.

Osim što će posjetitelji moći poslušati predavanja o šećernoj i Alzheimerovoj bolesti, ondje će im se pružiti prigoda i za male sistematske preglede, koji obuhvaćaju mjerenje tlaka, glukoze u krvi, dioptrije i mineralne gustoće kosti, ali i spirometriju, oksimetriju i testiranje sluha. Naravno, moći će se informirati i o domovima za starije i nemoćne, lječilištima i toplicama, a predavanje o bankarskom sustavu te o upotrebi tableta i mobitela bit će zanimljivo i mlađoj populaciji.

Mnoge će posjetitelje zasigurno zaintrigirati i art radionica na temu reinkarnacije ili tribina o samozaštiti u slučaju krađa, a program će biti začinjen i nastupima mnogih pjevačkih i plesnih skupina.

Ulaz je besplatan, kao i sve radionice i predavanja, a Pravo doba moći će se obilaziti od 10 do 18 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije