Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi nesporazumi

Štrajk radnika Zagrebparkinga - nisu upitne plaće, već poslovanje

pauk
Borna Filić/PIXSELL
22.09.2012.
u 07:38

Štrajk bi se trebao dogoditi polovicom tjedna, no članovi sindikata nisu jasni na koji način će ga provoditi

Zaposlenici Zagrebparkinga najavili su tijekom idućeg tjedna štrajk zbog lošeg upravljanja te financijskih gubitaka koje gomila Holdingova podružnica.

Optužuju za mobbing

I dok su radnici Diokija te Dine, kao i Gredelja nedavno prosvjedovali i štrajkali da bi spasili od propasti poslovanje svoje tvrtke i osigurali plaće nakon višemjesečne neisplate, dio od 450 zaposlenih u Zagreparkingu redovito prima osobne dohotke. Osim načina upravljanja smeta im i sistematizacija radnih mjesta koja donosi, smatraju u Nezavisnom sindikatu, stalni mobbing.

– Najviše se očituje neopravdanim otkazima ugovora o radu na određeno vrijeme, što je rezultiralo i s nekoliko tužbi – kažu Darko Kleinberger, šef Nezavisnog sindikata, upirući prst krivnje u voditelja podružnice Roberta Mišetu.

Kako će pak provoditi štrajk, još ne objašnjavaju.

– Direktorove pogrešne odluke stoje nas godišnje 5 do 10 milijuna kuna. Pod izlikom smanjenja obujma posla kontrolorima parkiranja koji odlično rade svoj posao ne produljuje ugovore o radu, a u isto vrijeme imamo više od 900 novih parkirnih mjesta u gradu. Premješta ljude s jednog radnog mjesta na drugo, zbog čega svi moraju prolaziti dodatnu obuku, zaposlenike prati GPS-uređajem da bi znao gdje se kreću – ocijenio je rad prvog čovjeka Zagrebparkinga Kleinberger.

Nezadovoljstvo gomilaju i gubici podružnice, koji se, tvrde sindikalci, skrivaju od očiju javnosti kako bi Mišeta već sljedećeg mjeseca bio ponovno izabran za voditelja Zagrebparkinga.

Plaće nisu upitne

– Evidentan je pad prometa u svim segmentima naplate, posebice u gradskim garažama koje zjape prazne, a uz krizu glavni uzrok je loša poslovna politika – optužuje Nezavisni sindikat.

Sve optužbe Robert Mišeta odbacuje, smatrajući da su razlozi za štrajk ilegalni.

– Isplate plaća nisu upitne, u odnosu za prošlu godinu prihodi su porasli jedan posto, a ako netko provodi mobbing, onda su to svi koji se protive uvođenju reda i discipline – tvrdi Mišeta.

Komentara 23

LU
lukarak
09:20 22.09.2012.

Mobing. Kad se godinama naviknes na pijenje u birtiji (i jos ne skines svoj svjetlucavi prsluk :D), a onda te netko tjera radit. Kad si samo zamislis da za taj NKV posao imaju place kao ucitelji, zlo ti dodje.

DO
doktorica
07:53 22.09.2012.

Evidentan je pad prometa u svim segmentima naplate, posebice u gradskim garažama koje zjape prazne,.....da i zato podižu automobile koji nikome ne smetaju ali nisu u cm ispravno parkirani,i kruže poput kobaca po nekim naseljima...

Avatar pupoljak
pupoljak
09:07 22.09.2012.

Garaže bogme ne zjape prazne, a vaši džepovi što su dobili propuh to je dobar znak da direktor radi dobro. A što se tiče praćenja, pa i mora vas se pratiti jer nakon javljanja na posao došli bi do prvog ćumeza i ne bi izlazili do pred kraj radnog vremena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije