Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novogodišnje kićenje

Skupštinar Saucha želi istragu o izdavanju dozvole za šator na trgu

šator
Sanjin Strukic/PIXSELL
28.11.2011.
u 08:41

Nemoguće je da se javio samo jedan ugostitelj, gdje je bio poziv za licitaciju, zapitao se skupštinar Tomislav Saucha.

Na Trgu bana Josipa Jelačića postavljena je 15-metarska božićna jelka dovezena iz Retkovca, čime je završilo kićenje toga prostora za dolazeće blagdane. I dok se zbog cijene blagdanskih dekoracija, koja je viša nego lani, Grad pravda činjenicom da je isteklo jamstvo na punu ispravnost rasvjete, gotovo mjesec dana nakon postavljanja još traju rasprave na temu “hoch” šatora.

Tomislav Saucha, zastupnik SDP-a u Skupštini, ne odustaje od istrage kojom bi se provjerilo izdavanje dozvole za postavljeni šator, a njegov zahtjev podržao je i skupštinski Odbor za kontrolu. Sauchu zanima kako Grad već petu godinu izdaje dozvolu istom ugostitelju Josipu Katiću, koji će za puna tri mjeseca, koliko će šator biti na Trgu, izdvojiti tek 81.000 kuna, tj. 27.000 mjesečno.

– Javna se površina može ustupiti po određenim aktima, no kada se odluči za eksploataciju javnog prostora, onda to mora biti transparentno. Želim da nam se dostave pojedinačni akti i da vidimo gdje se objavio poziv za licitaciju i koliko se ugostitelja javilo – rekao je Saucha dodajući da ne vjeruje da osim Katića nije bilo drugih zainteresiranih ugostitelja.

Željko Horvat, savjetnik za koordinaciju gradske uprave, kako doznajemo, ne vidi ništa sporno i odgovara da, iako se zauzima površina od 800 kvadrata, u šatoru se za ugostiteljsku ponudu koristi tek 150 kvadrata. U cijeli slučaj se uplela i policija.

– Dobili smo predstavku jednog građanina u vezi sa šatorom i radimo na daljnjim izvješćima – rekla je Jelena Bikić, glasnogovornica MUP-a.

I dok se izvješća čekaju, građani, kojih je svake večeri sve više, za status šatora kao da i ne mare, dok god je u njemu kobasica i kuhanog vina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije