Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA ZRINJEVCU

Vozačicu ZET-a napala skupina žena: Govorile su mi psovke koje nikad nisam ni čula, jedna mi je pljunula u lice

Zagreb: "Plavi sat" na Trgu kralja Tomislava
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
21.02.2024.
u 11:07

U nedjelju je, kaže nam vozačica ZET-a, i ona imala posla s grupom od oko sedam žena koje su radile probleme u šestici, a sve se dogodilo u poslijepodnevnim satima dok je vozila svoju rutu od Sopota do Črnomerca

Više nije nepoznanica da po glavnoj hrvatskoj metropoli haraju uigrane kradljivice, a može ih se vidjeti skoro svakoga dana. Kao što smo već pisali, glavne lokacije za džeparenje su im dolazni peroni jer tamo nema kamera, a mjesto je to na kojemu se vrlo lako mogu ubaciti među putnike i ukrasti im ponešto, a da ih nitko ne primijeti i ne uhvati ih. 

Nakon napisa u medijima o krađama na zagrebačkom Autobusnom kolodvoru, javila nam se vozačica ZET-ova tramvaja pa nam otkrila kako skupina žena "operira" i po samom centru grada. U nedjelju je, kaže nam, i ona imala posla s grupom od oko sedam žena koje su radile probleme u šestici, a sve se dogodilo u poslijepodnevnim satima dok je vozila svoju rutu od Sopota do Črnomerca. 

– Kada sam stala na stanicu, pričekala sam minutu da svi putnici izađu i uđu u tramvaj, a onda sam počela zatvarati vrata kada sam na kameri vidjela nekoliko žena koje ih silom otvaraju. Ignorirala sam to, a one su ušle u tramvaj – započinje priču vozačica. 

VEZANI ČLANCI:

Na idućoj stanici, na Zrinjevcu, zamolila ih je da napuste tramvaj, jer inače neću nastaviti voziti. One su je tada upitale: "Tko si ti da nam to kažeš", prepričava nam vozačica koja vjeruje da je riječ o kradljivicama o kojima smo pisali. Kada su to odbile, odlučila je nazvati svoje nadležne i objasniti im situaciju, a oni su rekli da će, ako je potrebno, pozvati policiju. 

– Rekle su mi tako ružne psovke koje do sada nikada nisam čula, a ljudi u tramvaju nisu se htjeli miješati – prisjeća se vozačica.

Nakon poziva nadležnima, dvije su žene izišle iz vozila. Treća je došla do djelatnice ZET-a i pristojno je upitala mora li izići, na što joj je vozačica odgovorila da mora.

– Tada mi je pljunula u lice dva puta. I ne samo ona, već i njezina kolegica. Što ja takvim osobama mogu reći na radnom mjestu? Bila sam u kabini i ponovno pogledala na kamere, a one su opet držale vrata da ih ne mogu zatvoriti jer su čekale da iziđu njihove kolegice. Sve ukupno bilo ih je oko sedam – zaključuje vozačica tramvaja. 

Međutim, nije ona jedina koja se našla u takvoj situaciji. U razgovoru s kolegama doznala je da se slične scene događaju skoro svakodnevno te da vozači često znaju stajati na stanicama s četiri žmigavca dok takve osobe ne napuste javni prijevoz. Poslali smo upit ZET-u zbog cijele situacije koja se dogodila u "šestici", a odgovor ćemo objaviti kada ga dobijemo. 

Podsjetimo, zagrebačka policija ove je godine, kako kažu, primijetila tri ženske osobe, u dobi od 24, 33 i 36 godina, u krađi na dolaznom peronu na zagrebačkom Autobusnom kolodvoru 6. siječnja kada su se okomile na 69-godišnjakinju. Ukrale su joj etui s dioptrijskim naočalama i novčanik tako što su dvije mlađe žene tijelima zaklonile 69-godišnjakinju kako ostali putnici ne bi vidjeli što se događa, dok je najstarija iz njezine torbice krala stvari. Policija je tada uhvatila i uhitila 24-godišnjakinju i 33-godišnjakinju, a treća kradljivica im je pobjegla.

VIDEO: Tramvaj iskočio iz tračnica kraj Zapadnog kolodvora, na terenu i dizalica

 

Ključne riječi

Komentara 28

TM
trade_mark
11:33 21.02.2024.

i opet... policije NEMA! gdje su? šta rade? kad ste zadnji put vidjeli policajca na ulici, da hoda, kontrolira, pazi????

Avatar Salt-n-Pepa
Salt-n-Pepa
11:32 21.02.2024.

Strpaš u zatvor 10-15 komada "zlatne manjine" i tako par puta za redom i eto

MA
marcellus
11:55 21.02.2024.

Kajtazi ekipa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije