Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stranci najčešća meta

Uigrane kradljivice haraju zagrebačkim autobusnim kolodvorom: 'Ovo je neizdrživo'

Autobusni kolodvor Zagreb
Zeljko Hladika/PIXSELL/Ilustracija
20.02.2024.
u 16:03

Djelatnici pekarnica, konobari, vozači, putnici - žale se kako su krađe na ovom mjestu u Zagrebu postale nepodnošljive

– Ima ih puno. Cijela grupa. Njih 7 do 8 –  rekao je za Dnevnik.hr jedan vozač autobusa kojem je zagrebački autobusni kolodvor drugi dom te da dodao džeparoše viđa svakoga dana. Glavna su im lokacija dolazni peroni, jer tamo nema kamera, a u toj gužvi kada svi izlaze iz autobusa, mogu se vrlo lako ubaciti među putnike i lako krasti bez da budu uhićeni. 

– Godinama vozim istu relaciju. Svaki dan sam u Zagrebu, i one su svaki dan ovdje. Ovo je već neizdrživo. Nešto se mora poduzeti da se ovaj problem riješi. Kad putnici izađu iz autobusa, dođu među njih i onda jedna od njih trkne nekoga da mu ispadnu stvari ili da se stvari iz torbice prosipaju, druga se pravi da pomaže i skuplja stvari, pa ih doda trećoj, koja bježi, dok četvrta drži stražu – opisao je vozač. 

Isto tvrde i drugi vozači. Ističu da su im na meti najviše stranci, a najčešće operiraju u popodnevnim satima kad ima najviše dolazaka autobusa i putnika. I u nedjelju je bila krađa - netko je ostao bez 700 eura, neslužbeno je saznao navedeni portal 

Na kolodvoru dežura i policija, no samo je jedan policijski službenik u smjeni. On ili ona ne može samostalno držati pod kontrolom cijeli kolodvor pa kradljivice već znaju i njihove smjene i gdje se kreću. Uostalom, kažu svjedoci ovog događaja, dobro su uigrane i organizirane.

VEZANI ČLANCI:

Dvije uvijek drže stražu, po jedna sa svake strane kolodvora, i kada primijete policiju, dojavljuju drugima pa sve pobjegnu. Ponekad ih policija i ulovi u bijegu, ali ne može im ništa ako ih ne ulove s ukradenim stvarima. Kad ih pak ulove u krađi, završe iza rešetaka, ali brzo su i vani, a prema neslužbenim informacijama portala Dnevnik.hr imaju i odvjetnika koji odmah reagira kada ih policija uhvati.

Zagrebačka policija, pak, govori kako nije upoznata sa sustavnim krađama na toj lokaciji, no ove godine, kažu, policija je primijetila tri ženske osobe u krađi na dolaznom peronu 6. siječnja.

Tada su se tri žene, u dobi od 24, 33 i 36 godina okomile na 69-godišnjakinju kojoj su ukrale etui s dioptrijskim naočalama i novčanik. Dvije mlađe žene tijelima su zaklonile 69-godišnjakinju, kako ostali putnici ne bi vidjeli što se događa, dok je najstarija iz njezine torbice krala stvari. Policija je tada uhvatila i uhitila 24-godišnjakinju i 33-godišnjakinju, a treća kradljivica im je pobjegla.

VIDEO: Tramvaj iskočio iz tračnica kraj Zapadnog kolodvora, na terenu i dizalica

Komentara 29

Avatar Cro-Wolf
Cro-Wolf
16:45 20.02.2024.

Garavušo garava hehe bio bi red da se javi Kajtazi o ugroženosti dotične manjine

OP
Ocvali pupoljak
17:37 20.02.2024.

Kako netko može biti na socijali a kradr, ima kriminalni dosije.

AL
AlfaMike
16:30 20.02.2024.

Hoće li gospodin Kajtazi poslati priopćenje ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije