Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEKI IPAK PRISTALI

Sindikati Gradske uprave i vatrogasci odreći će se uskrsnice

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
28.03.2020.
u 19:03

Gradonačelnik je pozvao predstavnike sindikata iz Grupe Zagrebački holding te ZET-a i Velesajma da bez puno razmišljanja učine isto

Dok su sindikati iz Holdinga, ZET-a i Zagrebačkog Velesajma odbili odreći se svojih uskrnica u iznosu od 600 kuna, oni Gradske uprave, gradskih ustanova, zavoda i službi, uključujući i vatrogasce to će učiniti

Rekao je to popodne gradonačelnik Milan Bandić, a kao dodatnu mjeru, pozvao je zaposlenike Gradske uprave, gradskih ustanova i društava koji imaju plaću dva puta veću od prosječne, da 20 posto od svoje plaće doniraju u Zakladu solidarnosti ili za sanaciju šteta od potresa.

- Gradonačelnik je pozvao predstavnike sindikata iz Grupe Zagrebački holding te ZET-a i Velesajma da bez puno razmišljanja učine isto i pridruže se ovoj mjeri zajedništva i solidarnosti, napominjući kako s obzirom na kriznu situaciju, nabave i podjele bonova za Uskrs svakako neće biti - poručuju iz Grada. 

Podsjetimo, do sukoba između gradonačelnika i sindikalista došlo je zbog Bandićevog prijedloga da se djelatniki Grada, njegovih sastavnica i sindikat odreknu svojih uskrsnica, a ta sredstva da se doniraju u fond sanacije štete od potresa. 

- Naravno da solidarnost i razumjevanje mora postojati s obzirom na nastale okolnosti, ali moraju se regulirati mnoge stvari. Mnogi naši radnici su blokirani i godinama upozoravamo na problem blokiranih radnika i njima bon mnogo znači, a politika nikada nije pokazivala pretjerano zanimanje za rješavanje pitanja blokiranih - kazali su iz Sindikata vozača i prometnih radnika ZET-Zagreb, a u svom priopćenju dodali su i da su mnogi radnici teško materijalno nastradali od posljedica potresa na području Markuševca, Čučerja, gdje je bio epicentar većine potresa i ostali su bez skoro cjelokupne imovine. Njima su se pridružili svi sindikati koji djeluju u Zagrebačkom holdingu uključujući i Čistoću, kao i oba sindikata iz Zagrebačkog velesajma. 
 

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
11:33 29.03.2020.

Bandić opet lovi u mutnom i nameće moralnu dilemu radnicima ZET a i ostalima.... otpusti uhljebe (kolike su njihove plaće? ako nezna tko su neka dozvoli radnicima ZETa da ih prezentiraju, javno, što rade i kako rade), ne djeli novce Zagrepčana mafiji, zemljacima , rođacima i inim ... uskrsnica je plača radnika i oni trebaju odlučiti dali će se odreči, kada i za koga (transparentno, a vljda bi prvo trebali pomoći radnicima, kojima treba, a ne da Bandić opet djeli tuđe... on radi svoje po starom .... radnici / ljudi što vi ćinite osim što jadikujete/laprdate, zajedno samnom?????????

OT
otrovnijezik
09:17 30.03.2020.

Nisam ni sumnjao u takav ishod jel djelatnici uprave, škola i vrtića odavno nemaju sindikat. Bitno je da se Holdingu ništa ne dira jer ima 50% rodjaka, uhljeba i kumova koji ne znaju ništa raditi i bez škole su pa nek malo zarade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije