Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Sindikati Gradske uprave i vatrogasci odreći će se uskrsnice

Gradonačelnik je pozvao predstavnike sindikata iz Grupe Zagrebački holding te ZET-a i Velesajma da bez puno razmišljanja učine isto
28. ožujka 2020. u 19:03 2 komentara 2226 prikaza
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Dok su sindikati iz Holdinga, ZET-a i Zagrebačkog Velesajma odbili odreći se svojih uskrnica u iznosu od 600 kuna, oni Gradske uprave, gradskih ustanova, zavoda i službi, uključujući i vatrogasce to će učiniti

Zagreb: Milan Bandić obišao dječji vrtić Markuševec U FOND ZA SANACIJE ŠTETE Bandić: Djelatnici grada i sindikati nek se odreknu uskrsnica. Sindikati: Ne pristajemo

Rekao je to popodne gradonačelnik Milan Bandić, a kao dodatnu mjeru, pozvao je zaposlenike Gradske uprave, gradskih ustanova i društava koji imaju plaću dva puta veću od prosječne, da 20 posto od svoje plaće doniraju u Zakladu solidarnosti ili za sanaciju šteta od potresa.

- Gradonačelnik je pozvao predstavnike sindikata iz Grupe Zagrebački holding te ZET-a i Velesajma da bez puno razmišljanja učine isto i pridruže se ovoj mjeri zajedništva i solidarnosti, napominjući kako s obzirom na kriznu situaciju, nabave i podjele bonova za Uskrs svakako neće biti - poručuju iz Grada. 

Podsjetimo, do sukoba između gradonačelnika i sindikalista došlo je zbog Bandićevog prijedloga da se djelatniki Grada, njegovih sastavnica i sindikat odreknu svojih uskrsnica, a ta sredstva da se doniraju u fond sanacije štete od potresa. 

KORONAVIRUS Bandić će predložiti sindikatima smanjenje plaća, najavio druge mjere za Zagreb

- Naravno da solidarnost i razumjevanje mora postojati s obzirom na nastale okolnosti, ali moraju se regulirati mnoge stvari. Mnogi naši radnici su blokirani i godinama upozoravamo na problem blokiranih radnika i njima bon mnogo znači, a politika nikada nije pokazivala pretjerano zanimanje za rješavanje pitanja blokiranih - kazali su iz Sindikata vozača i prometnih radnika ZET-Zagreb, a u svom priopćenju dodali su i da su mnogi radnici teško materijalno nastradali od posljedica potresa na području Markuševca, Čučerja, gdje je bio epicentar većine potresa i ostali su bez skoro cjelokupne imovine. Njima su se pridružili svi sindikati koji djeluju u Zagrebačkom holdingu uključujući i Čistoću, kao i oba sindikata iz Zagrebačkog velesajma. 
 

ŠTO JE SVE SNIMILA 'BUBA'
'Ante je rekao da kada ovo prođe sigurno imaš 500.000 kn, a ovo ti šalje da imaš za Uskrs'
Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?
  • Deleted user:

    Bandić opet lovi u mutnom i nameće moralnu dilemu radnicima ZET a i ostalima.... otpusti uhljebe (kolike su njihove plaće? ako nezna tko su neka dozvoli radnicima ZETa da ih prezentiraju, javno, što rade i kako rade), ne djeli novce ... prikaži još! Zagrepčana mafiji, zemljacima , rođacima i inim ... uskrsnica je plača radnika i oni trebaju odlučiti dali će se odreči, kada i za koga (transparentno, a vljda bi prvo trebali pomoći radnicima, kojima treba, a ne da Bandić opet djeli tuđe... on radi svoje po starom .... radnici / ljudi što vi ćinite osim što jadikujete/laprdate, zajedno samnom?????????

  • otrovnijezik:

    Nisam ni sumnjao u takav ishod jel djelatnici uprave, škola i vrtića odavno nemaju sindikat. Bitno je da se Holdingu ništa ne dira jer ima 50% rodjaka, uhljeba i kumova koji ne znaju ništa raditi i bez škole su pa nek malo zarade.