Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Bandić: Djelatnici grada i sindikati nek se odreknu uskrsnica. Sindikati: Ne pristajemo

Dobili su, naime, obavijest od gradonačelnika da pripreme dodatke svojih kolektivnih ugovora kako bi se to moglo i formalizirati, no predstavnici ovih sindikata na svojim su službenim Facebook stranicama poručili da će ovaj prijedlog odbaciti.
28. ožujka 2020. u 11:45 71 komentara 20732 prikaza
Zagreb: Milan Bandić obišao dječji vrtić Markuševec
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jučer je najavio da će sve djelatnike Grada, njegovih sastavnica i sindikata, zatražiti da se odreknu svojih uskrsnica, koje su inače dobivali u obliku bonova za kupovinu u iznosu od 600 kuna, a da se ta sredstva - oko 14,5 milijuna kuna - prebace u fond za sanaciju štete od nedjeljnog potresa. To se tijekom dana i dogodilo, no Sindikat Zagrebačkog holdinga-ZET Zagreb, kao i Sindikat vozača i prometnih radnika ZET- Zagreb, kažu - neće ići. Njima se, kaže Darko Kleinberger, pridružuju i svi sindikati koji djeluju u Zagrebačkom Holdingu, a neslužbeno saznajemo da će to učiniti i sindikat Gradske uprave. 

Zagreb: Milan Bandić obišao dječji vrtić Markuševec SOLIDARNOST Bandić otkrio gdje se u Zagrebu ukida plaćanje parkinga

Dobili su, naime, obavijest od gradonačelnika da pripreme dodatke svojih kolektivnih ugovora kako bi se to moglo i formalizirati, no predstavnici ovih sindikata na svojim su službenim Facebook stranicama poručili da će ovaj prijedlog odbaciti.

- Naravno da solidarnost i razumjevanje mora postojati s obzirom na nastale okolnosti, ali moraju se regulirati mnoge stvari. Mnogi naši radnici su blokirani i godinama upozoravamo na problem blokiranih radnika i njima bon mnogo znači, a politika nikada nije pokazivala pretjerano zanimanje za rješavanje pitanja blokiranih - kažu iz SVPR ZET, a pišu i da su mnogi radnici teško materijalno nastradali od posljedica potresa na području Markuševca, Čučerja, gdje je bio epicentar većine potresa i ostali su bez skoro cjelokupne imovine. 

 | Autor : Facebook Foto: Facebook

- Također s obzirom na doista iznimno tešku situaciju vezanu uz COVID 19 i posljedice potresa, predlažemo rješavanje cijeloga paketa mjera vezano uz prava radnika koji rade, uz prava radnika koji rade od doma, uz prava radnika koji po preporukama stručnjaka trebaju ostati doma radi toga što su rizične skupine bolesnika, vezano uz prava radnika koji po preporukama trebaju ostati doma radi sprječavanja širenja bolesti na cjelokupno društvo i zajednicu itd. Dakle mnogo je pitanja koje treba riješiti, jer dobra volja radnika ili sindikata nije nikada bila upitna, jer naši radnici i dan danas rade u iznimno složenim okolnostima - kažu ZET-ovci.

DHK i potres DHK nastavlja aktivnosti iako je zgrada iz koje djeluje označena kao opasna za boravak

Jučer je pregovorački odbor sindikata Zagrebačkog holdinga odbio ponuđeni prijedlog do rješavanja cijelog paketa otvorenih pitanja (telefonski i putem elektronske pošte radi nemogućnosti održavanja sastanka većeg broja sudionika), dok će se u ZET-u danas održati sastanak Pregovaračkih odbora poslodavca i 2 (dva) reprezentativna sindikata. 

PBZ
I DALJE OPREZNO
Mjere su popustile, ali i dalje je važno biti odgovoran i brinuti o zdravlju
  • dugaCijev:

    Od uhljeba nisam drugo ni očekivao.

  • kokolo41:

    Svi se slažu uz samo jedan uvjet. Da se to prikaže posebno na plaći,te da se dokaže da je DIREKTNO sa plaće uplaćeno na RAČUNE GRAĐANA koji su pogođeni potresom. Jer poznavajuči tvoj mentalitet,kao i srodnih go.... oko tebe,jedno bar ... prikaži još!r 50 % te love će završiti na Vašim privatnim računima.

  • ljeto90:

    Onaj koji prima placu iznad 5000 kuna neka im se ne isplati uskrsnica?????Samo sto ce opet sirotinja naj.sa tim novcima ce se prvo eliti srediti,a sirotinji sto ostane?????