Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

Bandić će predložiti sindikatima smanjenje plaća, najavio druge mjere za Zagreb

18.03.2020.
u 11:29

Danas ću na skupštini predložiti mjere jer ovo nije situacija u kojoj treba sakupljati političke poruke, kazao je Bandić

Gradonačelnik Milan Bandić oglasio se na konferenciji za medije vezano za mjere koje bi trebale biti izglasane u Skupštini grada Zagreba zbog pandemije koronavirusa

– Mogu samo najaviti da ću biti slobodan predložiti predsjedništvu skupštine da se sutra održi sjednica. To ću učiniti zbog dva razloga. Točke koje ne bi bile izglasane dovele bi u pitanje funkcioniranje grada Zagreba, a postoje i točke koje moraju biti izglasane zbog pandemije koronavirusa. Točke koje će biti reducirane odredit će stručnjaci. 

 

– Danas ću predložiti mjere jer ovo nije situacija u kojoj treba sakupljati političke poruke. Predložit ću dvije stvari: dok mjere traju da se svi poduzetnici koji su u gradskim prostorima oslobode najamnine, a druga mjera jest da se negdje oko 400 tisuća realnog sektora oslobodi 30 posto komunalne naknade. Moja je preporuka da nas na državnoj razini ne zasipaju mjerama i preporukama, već da donose odluke – kazao je Milan Bandić istaknuvši da bi četnici plesali kolo na Trgu bana Josipa Jelačića da je Tuđman donosio mjere 1995.

Istaknuo je kako će do kraja tjedana u dogovoru sa socijalnim partnerima biti donesene druge mjere jer će negdje ''morati biti uzeto kako bi se dalo''. Jedan od tih prijedloga bit će i smanjenje plaća

– Ako legne Zagreb, leći će i Hrvatska – kazao je Bandić. Ponovio je nekoliko puta kako se oko smanjenja plaća mora dogovoriti sa sindikatima. 

Naveo je kako je ministrica kulture ukinula spomeničku rentu, a 60 posto toga pripada lokalnim jedinicama samouprave, te kako on nije bio konzultiran oko toga. 

1/11
Ključne riječi

Komentara 47

NE
nemanatrag
11:44 18.03.2020.

Tebi naravno usfaliti za Fendi pokrivače nikada neće....

TM
trade_mark
11:32 18.03.2020.

ma ko si ti, bandiću? ti si zadnja osoba na ovome svijetu čije me mišljenje trenutno zanima. nebitan si, i ti i tvoj pavle kalinić.

IS
istinaizlike
11:27 18.03.2020.

Smanjenje plaće? Može, ako će te uvesti i moratorij na račune. Hoće li stanodavci smanjiti najamnine podstanarima? Banke rate kredita?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije