Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Bandić će predložiti sindikatima smanjenje plaća, najavio druge mjere za Zagreb

Danas ću na skupštini predložiti mjere jer ovo nije situacija u kojoj treba sakupljati političke poruke, kazao je Bandić
18. ožujka 2020. u 11:29 47 komentara 17959 prikaza

Gradonačelnik Milan Bandić oglasio se na konferenciji za medije vezano za mjere koje bi trebale biti izglasane u Skupštini grada Zagreba zbog pandemije koronavirusa

Grad Zagreb prije i nakon pojave koronavirusa OPUSTIO GRAD Pogledajte Zagreb prije i nakon pojave koronavirusa

– Mogu samo najaviti da ću biti slobodan predložiti predsjedništvu skupštine da se sutra održi sjednica. To ću učiniti zbog dva razloga. Točke koje ne bi bile izglasane dovele bi u pitanje funkcioniranje grada Zagreba, a postoje i točke koje moraju biti izglasane zbog pandemije koronavirusa. Točke koje će biti reducirane odredit će stručnjaci. 

 

– Danas ću predložiti mjere jer ovo nije situacija u kojoj treba sakupljati političke poruke. Predložit ću dvije stvari: dok mjere traju da se svi poduzetnici koji su u gradskim prostorima oslobode najamnine, a druga mjera jest da se negdje oko 400 tisuća realnog sektora oslobodi 30 posto komunalne naknade. Moja je preporuka da nas na državnoj razini ne zasipaju mjerama i preporukama, već da donose odluke – kazao je Milan Bandić istaknuvši da bi četnici plesali kolo na Trgu bana Josipa Jelačića da je Tuđman donosio mjere 1995.

smartphone Koronavirus.hr Grad Zagreb otvorio besplatnu liniju za informacije o koronavirusu

Istaknuo je kako će do kraja tjedana u dogovoru sa socijalnim partnerima biti donesene druge mjere jer će negdje ''morati biti uzeto kako bi se dalo''. Jedan od tih prijedloga bit će i smanjenje plaća

– Ako legne Zagreb, leći će i Hrvatska – kazao je Bandić. Ponovio je nekoliko puta kako se oko smanjenja plaća mora dogovoriti sa sindikatima. 

Naveo je kako je ministrica kulture ukinula spomeničku rentu, a 60 posto toga pripada lokalnim jedinicama samouprave, te kako on nije bio konzultiran oko toga. 

1 / 11
ZET - demonstracija dezinfekcije tramvaja
TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati
  • nemanatrag:

    Tebi naravno usfaliti za Fendi pokrivače nikada neće....

  • trade_mark:

    ma ko si ti, bandiću? ti si zadnja osoba na ovome svijetu čije me mišljenje trenutno zanima. nebitan si, i ti i tvoj pavle kalinić.

  • istinaizlike:

    Smanjenje plaće? Može, ako će te uvesti i moratorij na račune. Hoće li stanodavci smanjiti najamnine podstanarima? Banke rate kredita?