Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sindikalci prozivaju

Šef ZG cesta Gospočić zaposlio je kumove i prijatelje, a trećina svih radnika radi na krivim mjestima

Alen Gospočić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
05.02.2014.
u 13:10

Dario Rastovčan i Marko Artuković, sindikalisti Zagrebačkih cesta, koji su lani dobili otkaz zbog, kažu, dugog jezika, prozivaju direktora tvrtke da zapošljava bez kriterija, te da je odgovoran i za ovogodišnji kolaps Zimske službe. Drže da sve to znaju i gradonačelnik i šef Holdinga, ali ništa ne poduzimaju. Iz Zagrebačkih cesta njihove navode opovrgavaju

Predstavnici dvaju najjača sindikata iz Zagrebačkih cesta, koji od ukupno 736 zaposlenika okupljaju njih 470, danas su ponovno zatražili smjenu svog direktora Alena Gospočića.

Dario Rastovčan (SSKH) i Marko Artuković (Novi sindikat) pozivaju se na izvještaj Gradskog kontrolnog ureda od 23. prosinaca 2013. u kojemu su popisane brojne nepravilnosti u radu Holdingove podružnice otkad ju vodi Gospočić. Prozvali su i gradonačelnika Milana Bandića i predsjednika Uprave Holdinga Slobodana Ljubičića što ništa nisu poduzeli, iako su zaprimili interni dopis koji ozbiljno optužuje direktora ZG Cesta.

- Tražimo očitovanje od gradonačelnika i Ljubičića jer, osim ovih tvrdnji koje navodi Kontrolni ured, protiv Gospočića i Županijsko državno odvjetništvo vodi dvije optužnice, a nepravilnosti su prijavljene i Inspektoratu rada - kazao je Rastovčan.

Dodao je kako je šef Holdinga nedavno, unatoč Bandićevoj zabrani da se produžuju ugovori o radu na određeno, potpisao četiri takva ugovora za Gospočićeve kumove i prijatelje.

Najmanje 3000 tona soli je bačeno bez potreba na ulicu i uništen je nepotrebno asfalt, a sve iz razloga da Gospočić održi svoju političku fotelju i osvjetla obraz pred gradonačelnikom

Dario Rastovčan

SSKH

- Trećina zaposlenika, odnosno njih 278, raspoređeno je na radna mjesta za koja nemaju potrebnu stručnu spremu, a od toga 30 rukovoditelja imaju SSS, a rade na radnom mjestu za koje je potrebno VSS - kazao je Rastovčan. Gospočića proziva i za kolaps pri posljednjem snijegu jer su, kako je kazao, s njegovim dolaskom u tvrtku započeli i problemi u radu Zimske službe.
- Na većinu rukovodećih mjesta postavio je svoje ljude bez ikakvog iskustva što je generiralo velike probleme krenuvši od velikog snijega prošle zime do snijega od dvadesetak centimetara ove zime - rekao je Rastovčan dodavši da je potrošeno za taj vikend više soli nego jedne prosječne zime.

-Najmanje 3000 tona soli je bačeno bez potreba na ulicu i uništen je nepotrebno asfalt, a sve iz razloga da održi svoju političku fotelju i osvjetla obraz pred gradonačelnikom. Samo na Vukovarskoj na potezima prema Upravi Holdinga i Poglavarstvu je u jednom izlasku s petka na subotu bačeno 25 tona soli na cestu i tako za osobne potrebe potrošeno 1,5 milijuna kuna građana grada Zagreba - prozvao je svog šefa Rastovčan te nastavio:

- Vozači i strojari za trajanja Zimske službe rade u neljudskim uvjetima, mimo svih hrvatskih i europskih zakona i pravilnika. Njihov noćni rad traje 12 sati i tako zna zaredati po petnaest dana zaredom, skupe i preko 100 prekovremenih mjesečno, a 36 je dozvoljeno i toliko im se plati, ne štima im tahograf jer nemaju dnevne i tjedne odmore kako treba pa je podignuta optužnica od strane Inspektorata rada protiv Gospočića i Podružnice ZG Ceste - istaknuo je sindikalac.

Šefa je prozvao i da vodi više sudskih sporova nego što su vodili svi dosadašnji direktori zajedno.

- U zadnjih mjesec dana Gospočić je izgubio tri sudska spora, no ne poštuje sudske presude jer ni meni ni Artukoviću, unatoč presudi, ne ukida nezakonitu suspenziju. Tražimo očitovanje i Ljubičića je li moguće da se to događa i da se ne poštuje pravna država - kazao je Rastovčan. Podsjetimo, i on i Artuković dobili su otkaze, kako kažu, zbog 'dugog jezika'.

Sindikalisti su zaključili s pitanjem gradonačelniku i predsjedniku Uprave Holdinga tko će snositi odgovornost za materijalne gubitke koje Gospočiću pripisuju od 5,5 milijuna kuna.
- Je li Gospočić direktor bez repa kakvog su oni tražili te stručna osoba, ili iza njega stoje manjinske glasačke ruke u Skupštini koje ga podržavaju, a koje nekome još trebaju - pitaju se sindikalisti Artuković i Rastovčan.

Komentara 9

ZE
zekoslav
13:35 05.02.2014.

sindikati u javnom sektoru su obični paraziti i konačno da im je netko stao na kraj...

KO
komentatorv2
13:17 05.02.2014.

ha valda je taj "sposobni" direktor darinkov kadar a njihove ruke trebaju bandicu...

T6
Toni 66
19:39 05.02.2014.

Pametan normalan čovjek to zapošljavanje je u normnalnoj držAVI SUPER i sve OK. Daleko bolje pametnije nego zapošljavanje vucibatina neradnika umno bolesnih i pijanica !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije