Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLAVARSTVO U stanu dozvoljeni jedan pas i mačka, u kući dva

Samoborci treće mačiće bacaju u vodu

19.11.2008.
u 00:28

Mačkama, psima i ostalim kućnim ljubimcima Samoboraca odzvonilo je nakon što su vijećnici Gradskog vijeća Samobora jučer izglasovali odluku o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca. Tako će Samoborci u stanu moći držati samo jednu mačku i psa, a oni koji žive u kućama smiju imati dvije mačke i dva psa.

Ako se ne slažu, nek’ tuže
Svi koji žele držati više kućnih ljubimaca, moraju zatražiti rješenje veterinarsko-sanitarne inspekcije koja će na temelju higijenskih uvjeta donijeti odluku. Iako su u odluci strogo navedeni brojevi i uputa vlasnicima, njome nije propisan način na koji će se ona provoditi, a ni kako će se prekršitelje kazniti.

– Nije normalno da čovjek uzgaja pse u stanu. Oni koji misle da je protuustavno, neka tuže – rekao je Antun Dubravko Filipec, gradonačelnik Samobora koji je i inicijator takve odluke.

Riješite se životinja
Na to ga je natjeralo 40-ak, kako je rekao, gnjusnih mačaka, koje su harale gradom i urinirale po kupusima. Od jučer tako Samoborci broje šest mjeseci prilagodbe koliko im je odredbom propisano. To znači da oni koji imaju “viška” životinja u tih šest mjeseci moraju otpisati jednog ljubimca.

– Oni koji imaju tri psa ili mačke jednog mogu darovati obitelji, prijateljima. Neka svatko odluči kako će ih se riješiti – rekao je Filipec. 
Dio Samoboraca je naravno ogorčen na takvu odluku.

–To je protuustavno i podsjeća na vremena kada se odlučivalo koliko tko može imati djece. Kriterij ne smije biti broj, nego uvjeti – ogorčena je na odluku Samoborka Višnja Genc.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije