Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od 21. do 30.9.

Rujanfest se vraća 'doma', evo koliko će koštati karte!

Rujanfest - Miroslav škoro
Foto: Borna Filić/PIXSELL
28.08.2018.
u 16:22

Festival otvara Halid Bešlić, pjevat će se na 20 pozornica.

Neće više biti cajki na Bundeku. Tako je gradonačelnik Milan Bandić prije šest godina pravdao odlazak Rujanfesta s jezera Bundek na livadu pokraj zaprešićkog Westgatea. Organizatori su jedan od popularnijih jesenskih festivala odlučili preseliti nakon što je gradonačelnik tražio da ukinu naplatu ulaznica, na što oni nisu željeli pristati.

No izgleda da su nesuglasice uspjeli razriješiti s obzirom na to da se ove godine, na svoj 10. rođendan, Rujanfest vraća, kako su naglasili organizatori, “doma”, odnosno ponovno na novozagrebačko jezero.

Vraća se i rock-pozornica

Između njih i gradonačelnika, kaže Anita Tuček iz organizacije festivala, nikad nije bilo nikakvog sukoba, već su otišli “spletom okolnosti”, a karte će se ove godine na Bundeku ipak naplaćivati. I to 25 kuna po osobi, što je deset kuna skuplje nego što je bilo 2011., kad se Rujanfest zadnji put održao na Bundeku.

Rujanfest - Miroslav škoro
1/7

– Cijena od 25 kuna za dva izvođača po večeri te dodatne koncerte po drugim, manjim šatorima, simbolična je i ispod toga nismo mogli ići. Kod Westgatea su ulaznice koštale jednako, skuplje su bile samo ako su nastupala “jaka imena” – kaže Anita Tuček te dodaje da će ulaz do 19 sati biti besplatan.

Vraćanje zagrebačkog Oktoberfesta na Bundek pozitivno su komentirali Zagrepčani na Facebook stranici Rujanfesta. Većina se veseli jer će svoje omiljene pjevače moći slušati u susjedstvu, a mnogi su postavili pitanje znači li to konačni kraj Bundekfesta. Festival, koji je prvotno zamijenio Rujanfest, ne održava se zadnjih nekoliko godina, a iz Grada poručuju da ga neće više biti.

Majka ga tražila za ulaznice

Rujanfest, koji će ove godine trajati od 21. do 30. rujna, točnije u dva vikenda na te datume, otvara Halid Bešlić, a na dvadeset pozornica nastupit će više od 100 izvođača. A kako bi “odgovorili” na Bandićevu opasku da “puštaju” cajke, organizatori ponovno vraćaju rock pozornicu na kojoj će nastupiti razni tribute bendovi. Uredit će i “Beer garden”, posebnu zonu sa sto vrsta piva, etnozonu u kojoj će se predstavljati nacionalni parkovi i stari običaji, tematske lokale s različitom glazbom, od elektronike do solista na gitari. Vina će se kušati na “vinskoj cesti”, a diljem šetnice koju će postaviti moći će se probati i jela iz raznih hrvatskih regija, poput slavonskog gulaša, šarana na rašljama ili međimurske gibanice. Bit će tu i lunapark.

Upitno je zbog čega se gradonačelnik predomislio po pitanju ulaznica koje je odlučio ukinuti nakon što ga je jedne godine na otvaranju majka troje djece tražila 60 kuna za ulaz.

– Dao sam joj tih 60 kuna, no zarekao da se ulaz više nikad neće naplaćivati – govorio je tada.

Koncerti počinju u 21, pjevaju Škoro, Mate Bulić...

Prvog vikenda na glavnoj pozornici u petak, 21. rujna, uz Halida Bešlića, zasvirat će grupa Vigor. Halid je, kažu organizatori, pripremio svoje najveće hitove poput “Miljacke”, “Prvi poljubac”, ali i premijeru pjesme “Taman je”. Subota je rezervirana za ljubitelje Željka Bebeka i grupu Lexington, dok u nedjelju dolaze Mladen Grdović i Maja Šuput.

Drugi vikend, iako se još ne zna detaljno po kojem rasporedu, nastupit će Željko Samardžić, Mate Bulić i Miroslav Škoro, a organizatori najavljuju još dva “jaka” imena, koja će tek otkriti. Na rock-pozornici, koja je rezervirana za tribute bendove, prvog dana će nastupiti “Neki novi klinci”, koji sviraju pjesme Đorđa Balaševića, a zasvirat će se i pjesme Azre jednog od idućih dana. Svoj je nastup potvrdila i ekipa iz Opće opasnosti. Koncerti petkom, subotom i nedjeljom počinju u 21 sat.

Ključne riječi

Komentara 18

Avatar dras32
dras32
16:37 28.08.2018.

Kakav Zeljko Samardzic, za, branitelji gdje ste.

DU
Deleted user
20:03 28.08.2018.

A jesu li dobili dozvolu branitelja?

SP
spremni0
17:02 28.08.2018.

Fuj,fuj,fuj...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije