Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

VIDEO Je li ovo najbizarniji semafor u Zagrebu?

U Savskoj Opatovini istočni i zapadni od četiri semafora nemaju funkciju. Ako ste i vi primijetili neku prometnu nelogičnost javite nam se na mail dojavi@vecernji.net
24. kolovoza 2018. u 09:25 14 komentara 21540 prikaza
Cesta u Ulici Savska opatovina
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Na zapadu ništa novo, barem kada je riječ o prometnicama i filozofiji da se ne zna tko pije, a tko plaća.

semafor Zagrebačke priče Zašto ne smijemo skrenuti desno kad je na semaforu crveno

Biciklisti voze Šoljanovom retrovizor o retrovizor sa ZET-ovim autobusima, pješaci “kao kokice” pretrčavaju ulicu na kojoj nema označenih pješačkih prijelaza, a vozači koji novootvorenim dijelom Savske Opatovine iz smjera juga sijeku Šoljanovu i idu prema sjeveru imaju “nevidljivu” signalizaciju – znak “stop”, skriven između stabala, koji je nemoguće uočiti s kolnika. A sve to dok se 250 metara južnije nalaze četiri semafora od kojih istočni i zapadni spajaju ništa i – ništa!

Cesta u Ulici Savska opatovina
1 / 9
Cesta u Ulici Savska opatovina

– Sve ovo zaista lijepo izgleda i već je krajnje vrijeme bilo da se povežemo s gradskom žilom kucavicom, odnosno Ljubljanskom avenijom, ali velika je pogreška bila postaviti semafore za nigdjezemsku, a ne postaviti pješačke prijelaze na Šoljanovoj, koja je najprometnija ulica u kvartu – rekla je Zagrepčanka Božena Ivanova. Sporni semafori “ukrašeni“ su još i nadzornim kamerama, ali zasad ne rade i ne koriste ničemu. A pitanje je i kada će profunkcionirati.

– Umjesto da je na križanju sa Šoljanovom napravljen kružni tok, ostavljeno je poludovršeno križanje na kojem će se vjerojatno postaviti semafor zbog kojeg će kad-tad zavladati kaos. Kada?

– Pitanje je to za milijun kuna – rekla je Maja Gogala koja stanuje u zgradi baš na spornom križanju.

VIDEO Građani o prometnom rješenju

[video: 26390 / ]

Inače, za stanovnike Španskoga dugoočekivani dio Savske Opatovine u promet je pušten prije nešto manje od mjesec dana, a informaciju o ukupnoj vrijednosti radova na 250 metara ceste u 48 sati nije uspio dostaviti nitko iz Gradskoga ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

>>Ako ste i vi primijetili neku prometnu nelogičnost javite nam se na mail dojavi@vecernji.net

Trendovi budućnosti
ŠTO NAS ČEKA
Kako tvrtke mogu postati još konkurentnije: trendovi budućnosti kojima ćemo se prilagoditi ili propasti

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar dras32
  dras32:

  Krizanje Savske i Vukovarske u ZG, semaforska signalizacija 0, obicni semafor, ovjesnog nema, ako je ispred tebe kombi ili kamion, nemas sansu vidjeti intervale.

 • Hrabraja:

  Dankovecka, stanes na svakom semaforu. ulica 1km put 15 min

 • Avatar naroz
  naroz:

  ove slike izgledaju kao da si u sjevernoj koreji, sve pusto nema auta