Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
udruga huro

Roditelji odgojitelji odbili sastanak s Dolenec: 'Kako to mogu očekivati od nas?!'

Zagreb: Prosvjed roditelja odgajatelja ispred Gradske skupštine zbog najave modificiranja te mjere
Marko Lukunic/PIXSELL
03.01.2022.
u 13:19

Sastanak se trebao održati 11. siječnja, a iz HURO kažu kako im je nije jasno kako Grad može očekivati da će im korisnici mjere biti na raspolaganju u skupljanju opširnijih podataka o njima samima uz obrazloženje da bi se time kreirale nekakve mjere, koje bi im tada možda bile od pomoći

Hrvatska udruga roditelja odgojitelja (HURO), kako su kazali u priopćenju koje su danas poslali, odbili su sastanak s zamjenicom gradonačelnika, Danijelom Dolenec, na temu “upitnik za korisnike i molba za pomoć” te poručili da  nije na raspolaganju za sastanke u Gradskom poglavarstvu dokle god i dalje vrijedi da se mjera ukida.

Sastanak se trebao održati 11. siječnja, a iz HURO kažu kako im je nije jasno kako Grad može očekivati da će im korisnici mjere biti na raspolaganju u skupljanju opširnijih podataka o njima samima uz obrazloženje da bi se time kreirale nekakve mjere, koje bi im tada možda bile od pomoći. I to nakon što je Grad ipak odlučio od 1. svibnja dijelu korisnika ukinuti pravo, a preostalima pet puta smanjiti novčanu mjesečnu naknadu za obitelj s djecom.

Krajnje im je neprihvatljivo, ističu, da se problem brige za obitelji i djecu koja će biti ostavljena bez prihoda  pokušava riješiti na ovaj način. Grad je, kažu, mogao prikupljanje podataka odraditi puno ranije, kroz nadležni Ured za demografiju koji je, između ostaloga, napravio analizu na koju su se pozivali gradonačelnik i vladajući pri izglasavanju “revidiranja mjere”. Sigurni smo kako je resorni ured kadrovski i logistički dovoljno stručan i ekipiran da odradi i ovu novu analizu korisnika mjere roditelj odgojitelj tako da ne vide niti smisao razgovora na predloženu temu.

Ujedno su ponovno zatražili pokretanje postupka poništavanja donesenih izmjena Odluke o novčanoj pomoći za roditelja odgojitelja u Gradskoj skupštini te poručili da su samo u tom slučaju spremni na ozbiljan dijalog. Za buduće sastanke nisu na raspolaganju dok je aktualna Odluka o izmjenama na snazi, a što se tiče samih prava svih korisnika mjere roditelj odgojitelj, udruga HURO kaže da je već poduzela i pravne korake da ih zaštiti.

Komentara 4

Avatar gorilla_glue
gorilla_glue
14:43 04.01.2022.

delat, delat, delat, a djecu v vrtic gdje ih cekaju GOOD inicijativa i rada boric s teorijom kritike umotane u celofan ‘gradjanskog odgoja’. bute vraga vi tomasevicu i bencicki dicu doma ucili boga molit dok im kuhate i perete! nema vise toga! raus, cipela, na burzu, u vrtic… to je feminizam, to je socijalnademokracija!

BE
Bela
12:28 04.01.2022.

Nema više Bandića da si plaća glasače

PR
prahrvat
14:11 03.01.2022.

Ima se vremena za protestiranje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije