Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvartovska fešta

Razmjeni sjeme, pusti zmaja i uživaj na otvorenom na Cvjetnjaku Vrbana

23.04.2021.
u 21:44

na travnjaku kraj Udruge Vestigium u Rudeškoj cesti 165 od 10 do 13 sati održat će se eko manifestacija Cvjetnjak Vrbana

Povodom Dana planeta zemlje udruge Vestigium i Green City organiziraju manifestaciju Cvjetnjak Vrbana. Predviđeno je niz kreativnih aktivnosti kojima je cilj kod stanovnika razviti ljubav prema biljkama i potaknuti ih na očuvanje biljnih resursa.

Podsjetimo, Ujedinjeni narodi proglasili su 2020. Međunarodnom godinom biljnog zdravstva, s ciljem podizanja svijesti o ključnoj ulozi biljnog zdravlja u sprečavanju gladi, zaštiti okoliša i bioraznolikosti. Nažalost, COVID-19 onemogućio je iskorištavanje svih blagodati ove inicijative pa je Međunarodna godina biljnog zdravstva produžena do lipnja 2021.

Djeca će na Vrbanima u sklopu Cvjetnjaka moću uživati u programima Posadi cvijet, Veslaj u travi, Pusti zmaja ili Zašareni asfalt. Moći će se i posjetiti Izložba kreativaca pod krošnjama upoznati spisateljice ili razmijeniti sjeme te tako podržati bioraznolikost. Moći će se upoznati i Eko plac, male OPG-ove koji svoje proizvode dostavljaju na Vrbane. 

Cvjetnjak Vrbana promovira suradnju, povezivanje, ekologiju, kreativnost i kulturu, Provođenjem niza aktivnosti povezuje ljude u zajedničkom nastojanju da uljepšamo i brinemo za svoj okoliš te stvaramo zajedničko mjesto za druženje! 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije