Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Putnici na dvije stanice u otoku čekaju kad će im ZET ili Grad sagraditi nadstrešnice

Uvriježeno je da se na svakoj autobusnoj stanici nalazi natkriveno stajalište koje služi da se putnici, dok čekaju autobus, sklone od sunca, kiše, vjetra, a ako se čekanje odulji, malo i prisjednu. E sad, na potezu linije 268 nalaze se dvije, inače jako frekventne autobusne stanice koje takvih natkrivenih stajališta, na žalost, nemaju.
04. srpnja 2018. u 16:01 3 komentara 417 prikaza
ZET 268
Foto: Ana Škiljić Ravenšćak

O mukama s neredovitom vožnjom te pojedinim prgavim, bezobraznim, a ponekad i nepristojnim vozačima na ZET-ovoj autobusnoj liniji 268 za Veliku Goricu već smo toliko puta pisali pa ćemo ovaj put napraviti mali - predah. Možda to upali. No, ostat ćemo i dalje na potezu te linije kako bismo odgovorne u ZET-u upozorili na još jedan detalj, bitan za putnike.

Slavni beskućnici Sada imaju milijune, a nekada su spavali u parkovima i autobusnim stanicama

Uvriježeno je da se na svakoj autobusnoj stanici nalazi natkriveno stajalište koje služi da se putnici, dok čekaju autobus, sklone od sunca, kiše, vjetra, a ako se čekanje odulji, malo i prisjednu. E sad, na potezu linije 268 nalaze se dvije, inače jako frekventne autobusne stanice koje takvih natkrivenih stajališta, na žalost, nemaju.

OD OVE NEDJELJE Kartu od 4 kn više nećete moći kupiti u vozilima ZET-a, stižu i nove karte od 7 i 15 kuna

Riječ je o stanicama Otok, u oba smjera (kod Petrola i kod Lidla). Kako se te dvije stanice nalaze na brisanom prostoru pa uz, i oko njih, nema nijednog stabla, ni bilo kakvog zaklona, to se čekanje autobusa na njima gotovo svaki dan pretvara u pravu patnju. U vrijeme paklenih ljetnih vrućina putnici su prisiljeni 15-20, često i 30, a dogodi se i 50 minuta, stajati na pripeci strepeći da će do dolaska autobusa dobiti opekline i sunčanicu.

ZET Putnici negoduju Želimo da ZET plati globu za neoznačena stajališta

Kada pljušti kiša praćena jakim vjetrom, ni kišobrani nisu od pomoći. Zimi, pak, ako pada snijeg, a kišobrana baš nemaju pri ruci, putnici se na te dvije stanice polako pretvaraju u cupkajuće promrzle snjegoviće. Sve bi te patnje uzrokovane vremenskim nepogodama te sve ćudljivijim vremenskim ekstremima, u trenucima čekanja javnog prijevoza riješile dvije obične stajališne nadstrešnice. Ako novca ima za fontane i zastave (koje, da ironija bude veća, baš putnici linije 268 svaki dan vide, mnogi i dvaput), onda tražimo i dvije prijeko potrebne nadstrešnice.

Milan Bandić BANDIĆ Bandić se hvali da si je smanjio plaću četiri puta, a ona je uvijek oko 18 tisuća

Da cijela stvar bude još tragikomičnija, već godinama dvije takve nadstrešnice posve beskorisno i besmisleno stoje na stanicama ispred golemih livada na kojima vozači linije 268 uopće ne staju jer tamo nitko od putnika nikada niti izlazi niti ulazi.

ccccccc
VJEČNE SALONKE
Crvene ili one sa zmijskim uzorkom? Doznajte koje su štikle must have ovog proljeća

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
  XPBAT XPBOJ€ XOPBAT:

  To su stajališta pored zgrade VL-a. Zato i cendrate. Da ste se malo raspitali prije cendranja doznali bi da nema prostora za postavljanje nadstrešnica sa bočnim staklenim panelima jer je zemljište Petrolovo (smjer VG) i prema GLK od vlasnika autootpada ... prikaži još! a stajališni peroni su preuski tako da i dalje novinari VL-a kmeee

 • prigorje:

  Stajališne nadstrešnice na autobusnim i tramvajskim stajalištima u gradu Zagrebu ne štite putnike od sunca jer su genijalci naručili nadstrešnice s krovom od prozirnog pleksiglasa.

 • Avatar ogorčen
  ogorčen:

  😂😂😂 samo vi čekajte i glasajte za bana Ditića