Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove uniforme

Poljoprivredne redarke zaraslim livadama više neće hodati u sakou, mogu i u majici

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
26.06.2020.
u 10:29

Funkcija poljoprivrednih redara uvedena je u gradsku upravu prije pet godina. Prvo ih je bilo dvoje, točnije dvije, a sad su u Gradskom uredu za poljoprivredu zaposlena četiri redara.

Više neće nositi sakoe, košulje, kožne jakne i suknje, već će na teren odlaziti u vestama i majicama. Tako su odlučili u Gradu Zagrebu kada je riječ o službenoj odjeći poljoprivrednih redara, kojima je posao provoditi nadzor nad neuređenim i nepokošenim livadama.

– U praksi se pokazalo potrebnim izmijeniti pojedine dijelove službene odjeće zato što je zbog terenskog rada na poljoprivrednim površinama važno da ona bude udobna i praktična za nošenje – objašnjeno je uz izmjene pravilnika o iskaznici, oznaci i “uniformi” koje potpisuje i donosi gradonačelnik Milan Bandić. 

Funkcija poljoprivrednih redara uvedena je u gradsku upravu prije pet godina. Prvo ih je bilo dvoje, točnije dvije, a sad su u Gradskom uredu za poljoprivredu zaposlena četiri redara.

– Godišnje zaprime više od tri tisuće prijava i izlaze na teren u pravilu po dojavama građana, osobito kad im je povećan broj, od proljeća do jeseni, što se podudara s razdobljem intenzivne vegetacije bilja i cvatnjom alergena, posebice ambrozije – kaže Dejan Jaić, pročelnik Ureda za poljoprivredu, dodajući da zimi na teren izlaze i samoinicijativno.

Zagrepčani najčešće prijavljuju alergeno raslinje, poput ambrozije, te zakorovljena i zašikarena poljoprivredna zemljišta. Nakon što prijavu zaprime, ističe Jaić, na terenu zapisnički utvrđuju i fotodokumentiraju zatečeno stanje, a potom ispituju vlasništvo, odnosno posjed.

– Kada se utvrdi vlasnik, odnosno posjednik poljoprivrednog zemljišta, pisanim putem izvješćuju ga o zatečenom stanju te poduzimaju mjere za koje su ovlašteni – objašnjava Jaić.

Cijenu novih vesti i majci, dodaje, još ne znaju, odnosno nije poznata dok se ne raspiše natječaj, no dosad se iznos za nabavu kompletne odjeće i obuće poljoprivrednih redara kretao između sedam i deset tisuća kuna godišnje.

Komentara 5

ML
Mladjan
17:22 26.06.2020.

Zašto se ti redari ne uvedu na prostor cijele države.

Avatar Barba
Barba
16:39 26.06.2020.

Što je sa livadom na Laništu? Nakon svečanog otvorenja Rotora livada puna korova, ambrozije i vode u kojoj se kote rojevi komaraca. Koga ćete u ovom slučaju kazniti?

Avatar Bell940
Bell940
18:20 26.06.2020.

Radno odijelo kakav samo i gumene čizme

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije