Breaking
Naslovnica Zagreb Županija

Policija: Zagrebačka županija najsigurnija je u Hrvatskoj

Kaznenih je djela lani bilo 2,7% manje, a riješeno ih je 52,3%, kazao je načelnik PU Željko Prša
27. svibnja 2016. u 08:00 2 komentara 305 prikaza
policija nesreća
Foto: ilustracija

U “zagrebačkom prstenu” živi se najspokojnije u Hrvatskoj, zaključak je koji se stječe iz izvješća o stanju i kretanju sigurnosti u Zagrebačkoj županiji u 2015., koje je vijećnicima na Županijskoj skupštini podnio načelnik Policijske uprave zagrebačke Željko Prša.

Pozivajući se na učestalost i brojnost kaznenih djela na 100.000 stanovnika, konstatirao je da je upravo ova županija – najsigurnija. Lani su tako policajci evidentirali 2590 kaznenih djela i 2092 prometne nesreće, a u prometu je počinjeno i 44.030 prekršaja. Dogodio se i 3961 prekršaj kršenja javnog reda i mira, i u odnosu na 2014., kriminalnih djela bilo je za 2,7 posto manje, dok ih je riješeno 1355, tj. 52,3 posto.

Nisu ove brojke došle iz vedra neba, već su i plod, kako je istaknuto, kvalitetnog rada policijskih i inih službenika policijske uprave, koji su se, nisu propustili spomenuti ni vijećnici koji su ih za to i pohvalili, puno angažirali i tijekom migrantske krize. Među korisnim projektima koje policija radi u suradnji sa zajednicom izdvojena je i biciklistička ophodnja u Jaski, Samoboru, Svetoj Nedelji i Zaprešiću.

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • kresimirn:

    da....digli kaznene prijave na 2000kn i statisticki poboljsali uspjesnost?200.000 ljudi se odselilo (nije 100, neg 200, mama tata,dijete ili dvoje, osobno ih znam njih 5 obitelj)....koliki je postotak rjesavanja krada ? npr. bicikli, kosilica, tresanja, krumpira....

  • novkovka:

    gdje su biciklistički policajci?samo u centru jastrebarskog.u okolnim mjestima nema ni onih na biciklu,ni u automobilu.neka samo pogledaju kako se vozi po staroj karlovačkoj,između novaka,izimlja,volavja......na tim cestama bi trebali biti po cijele dane i noći.nakupilo bi se dosta novaca u državni proračun.