Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriminal u padu

Policija: Zagrebačka županija najsigurnija je u Hrvatskoj

policija nesreća
ilustracija
27.05.2016.
u 08:00

Kaznenih je djela lani bilo 2,7% manje, a riješeno ih je 52,3%, kazao je načelnik PU Željko Prša

U “zagrebačkom prstenu” živi se najspokojnije u Hrvatskoj, zaključak je koji se stječe iz izvješća o stanju i kretanju sigurnosti u Zagrebačkoj županiji u 2015., koje je vijećnicima na Županijskoj skupštini podnio načelnik Policijske uprave zagrebačke Željko Prša.

Pozivajući se na učestalost i brojnost kaznenih djela na 100.000 stanovnika, konstatirao je da je upravo ova županija – najsigurnija. Lani su tako policajci evidentirali 2590 kaznenih djela i 2092 prometne nesreće, a u prometu je počinjeno i 44.030 prekršaja. Dogodio se i 3961 prekršaj kršenja javnog reda i mira, i u odnosu na 2014., kriminalnih djela bilo je za 2,7 posto manje, dok ih je riješeno 1355, tj. 52,3 posto.

Nisu ove brojke došle iz vedra neba, već su i plod, kako je istaknuto, kvalitetnog rada policijskih i inih službenika policijske uprave, koji su se, nisu propustili spomenuti ni vijećnici koji su ih za to i pohvalili, puno angažirali i tijekom migrantske krize. Među korisnim projektima koje policija radi u suradnji sa zajednicom izdvojena je i biciklistička ophodnja u Jaski, Samoboru, Svetoj Nedelji i Zaprešiću.

Komentara 2

KR
kresimirn
09:59 27.05.2016.

da....digli kaznene prijave na 2000kn i statisticki poboljsali uspjesnost?200.000 ljudi se odselilo (nije 100, neg 200, mama tata,dijete ili dvoje, osobno ih znam njih 5 obitelj)....koliki je postotak rjesavanja krada ? npr. bicikli, kosilica, tresanja, krumpira....

NO
novkovka
16:51 31.05.2016.

gdje su biciklistički policajci?samo u centru jastrebarskog.u okolnim mjestima nema ni onih na biciklu,ni u automobilu.neka samo pogledaju kako se vozi po staroj karlovačkoj,između novaka,izimlja,volavja......na tim cestama bi trebali biti po cijele dane i noći.nakupilo bi se dosta novaca u državni proračun.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije