Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dovršena zgrada

Pogledajte što je HEP izgradio na mjestu urušene Kupske ulice u Zagrebu

Kupska
Foto: Pixsell
1/8
11.02.2014.
u 10:00

Uskoro se u kompleks HEP-a useljava 450 radnika. Iz te javne tvrtke zbog trajanja sudskog postupka ne daju komentare o odštetama stanovnicima, koji i nakon gotovo sedam godina osjećaju posljedice kobnog urušavanja ulice

Dio stanara Kupske ulice i danas osjeća posljedice iako je od kobnog urušavanja prošlo sedam godina. Jedni su dobili naknadu i svoje kuće potpuno obnovili, drugi se još uvijek bore.

– Dobili smo 13 tisuća kuna, ali nismo mogli s time puno napraviti. Pločice i danas pucaju, puno je vlage i loši su uvjeti. Ali, nemamo više snage išta poduzimati jer smo zaboravljeni – kazao je stanar Danijel Jaklović.

Foto: Instagram

Poslovna zgrada HEP-a, zbog koje je u rujnu 2007. došlo do urušavanja istočnog dijela Kupske ulice te iseljenja 49 stanara iz okolnih kuća jer su im bili ugroženi životi, dovršena je i spremna za useljenje.

– Gotov je tehnički pregled zgrade i sredinom veljače tamo će se smjestiti 450 radnika HEP-a – kazala je Lidija Džaja Moharić iz HEP-a.

Foto: Instagram

Dodaje da o sudskim procesima koji se vode ne može davati komentare. Zgrada ima garaže sa šest podzemnih te osam nadzemnih etaža.

>>Popucale kuće, jedna se prepolovila – bježali iz domova

Komentara 19

NO
normalac
11:12 11.02.2014.

Isprvak netočnog navoda. Nije to izgradio nikakav HEP već građani RH kojima to i pripada.

PR
Prunus
13:38 11.02.2014.

OK je ova nova HEP-ova zgrada! Nadam se da bu neki investitor otkupil ove ostale kućerke i izgradil neku reprezentativnu zgradu, a ne da ostane ovaj slam u blizini HEP zgrade i ostalih zgrada u okruženju.

MI
Milkica
17:56 11.02.2014.

Hajde, novinari, dajte si truda pa pomognite građanima i pitajte gradske vlasti zašto u Kupskoj nema zapadnog nogostupa i znači li to da će pauk odnositi automobile parkirane na istočnom nogostupu? Jer ako neće, pješacima preostaje jedino hodanje po kolniku. I drugo, kako je u Koranskoj ulici, gdje je smješten ulaz u novu podzemnu HEP-ovu garažu, zamišljeno kretanje osoba s invaliditetom, u kolicima (jer rubni kamen nije spušten, a cijeli teren je nagnut radi ulaska u podzemnu garažu). Baš bi bilo lijepo da se netko pozabavi ovim pitanjima prije nego što sve bude pušteno "u pogon", a da nisu zadovoljeni svi uvjeti (što je kod nas čest slučaj, gotovo pravilo).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije