Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
projekt od 3 milijuna eura

Počinju radovi na Jarunu: 'Prvi put u 40 godina uređuje se 6400 metara ceste oko jezera'

Zagreb: Rekonstrukcija i proširenje Aleje Matije Ljubeka s izgradnjom rolersko biciklističke staze
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
07.02.2023.
u 17:08

Sutra počinju radovi na Aleji Matije Ljubeka gdje će se u sljedećih 45 dana rekonstruirati 6400 metara biciklističke staze i kolnika oko jezera.

Prvi put nakon 40 godina prometnica oko jezera Jarun doživjet će rekonstrukciju, najavljuju iz Grada Zagreba. Radovi na rekonstrukciji Aleje Matije Ljubeka počinju sutra, a procijenjeno trajanje je 45 dana. Radovi koji obuhvaćaju uređenje i asfaltiranje kolnika i biciklističke staze u dužini od 6.400 metara vrijednosti su oko 3 milijuna eura, a projekt je prijavljen na Fond solidarnosti Europske Unije i očekuje se moguć povrat do 2,4 milijuna eura, odnosno do 80%.

Za vrijeme regulacije prometa bit će onemogućeno kretanje motornih vozila i biciklista, a za vrijeme dnevnih radova, od 07.00 do 17.00 sati, bit će zabranjeno kretanje pješaka Alejom Matije Ljubeka. U navedenom periodu ulicom Hrvatskog sokola, na dijelu od Horvaćanske ceste do ulaza u RC Jarun, omogućit će se obostrano parkiranje vozila.

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

- Sugrađane molimo da obrate pozornost na privremeno postavljenu signalizaciju te da se iste pridržavaju kako bi se izbjegli štetni događaji, a sve sudionike u prometu za strpljenje i razumijevanje - poručuju iz Grada.

Komentara 3

Avatar neugodan
neugodan
22:01 08.02.2023.

Kada ce se vratiti promet u oba smjera???

SA
sasha68
15:17 08.02.2023.

obične staze 3 milje eura, isto kao obnavljanje dvorca-tko ce se tu omastiti? a nisu u stanju dvije godine ofarbati zebre koje se više i ne vide

LA
lajh1985
00:56 08.02.2023.

napravi nesto korisno i opet da bude dvosmjerno oko jezera jer ovo je bedasto da moras cijeli krug napravit da izades sa jezera

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije