Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOLEKTIVNI UGOVOR

Pao dogovor između sindikata i gradskih vlasti, Tomašević otkrio detalje

Zagreb: Zajednička konferencija za medije Bačića i Tomaševića o obnovi nakon potresa
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
31.01.2023.
u 12:10

U ponedjeljak je završio postupak mirenja, bez da je postignut dogovor.

Iako su se jučer vodilii intenzivni pregovori između sindikata zagrebačkog Holdinga i gradskih vlasti, konačna odluka donesena je danas nakon sastanka na kojem je sudjelovao i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević. Podsjećamo, na održanom sastanku u ponedjeljak svih sindikata, pregovaračima i miriteljima pružena je podrška da se ide dalje u smjeru koji je zacrtan, poruka je sastanka.

Tijek događaja

12:45 - Tomašević je nakon konferencije otišao na sastanak u gradsku Čistoću, a u 17 sati zaključit će se proces mirenja s ovlaštenom miriteljicom, Upravom i sindikatima u prostorijama Holdinga


12:02 - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević objavio je kako je postignut dogovor, te da će kolektivni ugovor oko kojeg su se dogovorili vrijediti naredne tri godine.

 

>>>OPŠIRNIJE


10:54 - Glasnogovornica gradonačelnika potvrdila nam je da će ostatak sastanaka biti održan prema rasporedu što znači da gradonačelnik u 13 sati odlazi na sastanak s predstavnicima Čistoće.


10:50  - Bit će dobro - rekao je okupljenim novinarima sindikalist Darko Kleinberger koji je izašao sa sastanka u 10.45 zajedno sa sindikalistom iz ZET-a Antom Jelićem.

Neslužbeno doznajemo da se nazire rješenje. Ipak, više informacija bit će poznato oko podne kada se očekuje završetak sastanka nakon čega će sindikalni predstavnici dati izjavu, a gradonačelnik održati redovnu konferenciju za medije.


10:47 - Tradicionalna konferencija zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića u utorak u 11 sati odgađa se za sat vremena. Očekuje se da će početi u 12 sati.


10:39 - Kako javlja naš reporter Dario Topić, još uvijek traje sastanak sindikata i gradskih vlasti.


9:35 - Predsjednik Sindikata Zagrebačkog holdinga - ZET Dražen Jović izjavio je u utorak da je uprava Holdinga sindikatima, s kojima je u procesu mirenja, dan prije njegovog isteka dala novu ponudu o povećanju materijalnih prava u toj komunalnoj tvrtki koju treba analizirati. 

“Jučer je došlo do novog momenta u procesu mirenja, Uprava Holdinga sindikatima je ponudila novi paket povećanja materijalnih prava koji je na tragu onoga što su sindikati tražili još u studenom”, rekao je Hini Jović koji, zajedno s predstavnicima još četiri sindikata, sudjeluje  u procesu mirenja.


9:00 - Pregovarački odbor sindikata u 9 sati se sastaje sa zagrebačkim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem, a nastavak pregovora s Upravom Holdinga je u 17 sati, u Vukovarskoj ulici.


8:00- Predsjednik Sindikata Zagrebačkog holdinga – ZET Zagreb Dražen Jović kazao je u ponedjeljak na HRT-u rekao kako cijeli proces pregovora u Zagrebačkom holdingu traje od studenog prošle godine. Sindikati su pokrenuli proceduru mirenja nakon što se vidjelo da pregovori, kako navodi, se ne vode u dobroj vjeri.

Upitan kako bi izgledalo da dođe do generalnog štrajka radnika, Jović je rekao kako bi se završio proces mirenja, nakon toga bi sindikati odredili poslove koji se ne smiju prekidati. Još jednom je naglasio da štrajk ne zazivaju ni sindikati, a ni radnici, prenosi HRT.

"Ako dođe do štrajka sve će stati u Gradu Zagrebu. Od Zrinjevca, Čistoće, Zagrebačkih cesta, Zagreb parkinga, Gradskih groblja, dakle, svih sastavnica Holdinga", istaknuo je.

VIDEO: Tomašević s radnicima Čistoće skupljao otpad: Automobili mu trubili, a građani ga ispitivali

 

Komentara 5

DU
Deleted user
12:10 31.01.2023.

tetejac ce udovoljiti strajkasima i biti ce heroj ulice...boji se strajka ko vrag tamjana ..iako je ateist...

GZ
Glas za hdz=glas za pupovca
10:23 31.01.2023.

Senf bi najradije odustao, ali zna da ne smije jer je sklopio ugovor sa sotonom.

PA
papiribica
10:24 31.01.2023.

Hrvatski paradoks je da ljevica u Hrvatskoj uvijek prvo smanji standard radnicima. Ljevica za siromašnije društvo, umjesto ljevica za bogatije društvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije