Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZET-ova statistika

Petak – rizičan dan za vožnju tramvajem u Zagrebu

10.01.2013., Zagreb - Dvadesetak osoba zatrazilo je lijecnicku pomoc nakon sto su se danas oko 11 sati sudarila dva tramvaja. Sudar se dogodio na Maksimirskoj cesti kod broja 82 kod krizanja s Harambasicevom ulicom.   Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
26.02.2015.
u 16:30

Na području grada 2014. godine dogodilo se 569 nesreća. U vožnji tramvajem stradalo 80, a u autobusu 115 osoba

Čak 204 tramvajske i 365 autobusnih nesreća dogodilo se 2014. godine, čak 7,36 posto više nego prethodne, 2013. godine.

Najviše autobusnih nesreća zabilježeno je tako na području Podsuseda, čak 184, a opasne su linije i one koje prometuju na području Dubrave, gdje su se dogodile 164 nesreće, kao i autobusna linija 268 Zagreb – Velika Gorica, na kojoj je evidentirano 17 prometnih nesreća.

I dok na području Velike Gorice, srećom, u spomenutim nesrećama nije stradao nijedan pješak, na području Dubrave i Podsuseda evidentirana su dva slučaja, a na tim dvjema linijama dogodilo se i 48 nesreća u kojima su u autobusima padali i ozljeđivali se putnici.

Najviše tramvajskih prometnih nesreća dogodi se pak u četvrtom satu rada vozača, i to najčešće, barem prema statistici, od 12 do 14 sati.

Tramvajskih je prometnih nesreća tako najviše zabilježeno na području Dubrave i Trešnjevke, a najgore je što je na području Trešnjevke tramvaj 15 puta naletio na pješaka, što je u odnosu na prethodnu godinu najveće postotno povećanje – od čak 150 posto.

Tako je broj tramvajskih prometnih nesreća porastao 5,15 posto, a u njima je ukupno ozlijeđeno čak 80 putnika.

Najviše se tramvajskih nesreća tijekom 2014. godine događalo u petak, a ništa sretniji dani nisu ni ponedjeljak i srijeda u kojima je također u odnosu na godinu prije zabilježen rast broja prometnih nesreća.

Komentara 2

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
18:16 26.02.2015.

petak? pa svaki dan je rizičan na zg ulicama. kaos i kao da je dvogodišnje dijete projektiralo ulice i održava ih. ne znam kako je zagreb dobio uopće nagradu evropskog grada mobilnosti? netko je bio pijan ili potkupljen kada je nagrađivao?

D2
Dubravko_23
07:42 27.02.2015.

Može biti da je održavanje ulica dio problema, ali uzrok kaosa su prije svega nervozni i bahati vozači.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije