Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRAFT BEER WEEK

Kako se pale ale sljubio s lososom

Craft Beer Week
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
02.12.2017.
u 10:18

S pivom su se družili i raštika, pačju jus, daikon, svinjske uši...

Od lososa mariniranog u american pale aleu s prženim svinjskim ušima, salatom od daikona i wasabi majonezom koji se sparivao s Varioničinom Berbom, india pale aleom pripremljenim sa svježim hmeljem, preko rolade od patke, sotirane raštike, kreme od kestena i krumpira te pačjeg jusa koji je došao na stolove u društvu Zeppelinova amber alea Flaminga pa do slatkog završetka Beer-a-misua koji se sljubljivao sa stoutom The Garden Breweryja...

Favorit je svima ipak bila gusta curry juha od slanutka i kiselog graha s krvavicom koja je parirala india pale aleu C4 Nove runde. A bio je to meni našeg poznatog kuhara Toma Gretića koji je na događaju nazvanom “The Inglorious Crafters”, održanom u sklopu prvog Zagreb Craft Beer Weeka, uspješno sljubio vrhunske namirnice s odličnim pivom.

– Sparivati hranu s pivom vrlo je slično kao s vinom. Tražimo glavne karakteristike u pivu i kroz okuse u hrani spajamo njihovo “druženje” u vašim ustima u harmoniju. Ovakvi bi se događaji trebali češće organizirati jer mladi pivari uzdižu kvalitetu piva koje je danas postalo puno više od običnog, hladnog, masovno proizvedenog lagera koji neobvezno pijemo u ljetno popodne. Zašto se ne bismo ugledali na zemlje poput Belgije, gdje puno vrhunskih restorana nudi i beer opciju za sparivanje hrane i piva – kazao je Gretić.

Brojni su posjetitelji u Craft Roomu doista uživali.

– Zamislili smo to kao svojevrsnu provokaciju ostatku chefova i visokih gastromjesta, a pokazali smo da se hrana može sparivati s pivom na zavidnoj razini te da hrvatski craft pokret, pokret nezavisnih malih pivovara, nije neozbiljan i da ga se doista više ne može ignorirati – istaknuo je Davor Simičić iz Varionice. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije