Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Oporba je protiv online sjednice Skupštine, tražit će posebnu dvoranu za fizički sastanak

Takva situacija, smatra, čelnik zastupnika Lijevog bloka Tomislav Tomašević, odgovara vladajućoj većini i gradonačelniku jer će puno toga proći "ispod radara" i neće se puno pričati i promašajima rada Gradske uprave.
23. listopada 2020. u 12:31 1 komentara 261 prikaza
Zagreb: Klub zastupnika lijevog bloka održao konferenciju za medije uoči 37. Gradske skupštine
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Lijevi blok je protiv odluke da se skupštinska sjednica održi online jer će puno toga proći "ispod radara", a to odgovara i gradonačelniku i njegovom partneru HDZ-u. Rekao je da to danas čelnik njegovih zastupnika u Gradskoj skupštini Tomislav Tomašević (Zagreb je NAŠ!) i najavio da će cijela oporba tražiti da za vrijeme online Skupštine imaju dvoranu u zgradi u Ćirilometodskoj ulici kako bi svi koji žele fizički biti zajedno, uz epidemiološke mjere, i sudjelovati na sjednici - to mogli i učiniti.

Zagreb: Prije početka sjednice zastupnici su obilježili obljetnicu odluke Sabora o neovisnosti Hrvatske PREDAH ZA VLADAJUĆE Kako je moguće da Sabor uzme stanku usred jedne od najvećih kriza i što o tome kaže oporba

- Ako će Sabor za tjedan dana zasjedati normalno, ako škole i restorani rade, smatramo bitnim da i sjednica Skupštine bude fizička - rekao je naglasivši kako su uvjeti za održavanje skupštinske sjednice na Velesajmu, gdje su se nakon potresa i pandemije sjednice i održavale, bolji od epidemioloških preporuka Stožera. U tom smislu, rekao je, ne vidi se nikakav razlog da se ne održi fizička sjednica. 

Tomašević je istaknuo da je za predstojeću sjednicu 27. listopada gradskim zastupnicima došlo tisuće stranica materijala i da žele ukazati na ono što je loše, ali i dobro što je Gradska uprava napravila te potaknuti raspravu o tim temama. A to je, tvrdi, teško napraviti na online sjednici jer je kvaliteta rasprave puno lošija i javnosti je teže pratiti tu sjednicu. Takva situacija, smatra, odgovara vladajućoj većini i gradonačelniku jer će puno toga proći "ispod radara" i neće se puno pričati i promašajima. Osvrćući se na izvješće o radu gradonačelnika za prvu polovicu godine, koje je na dnevnom redu sjednice, Tomašević je komentirao da na online sjednici može jedino "slati ljute smajliće" jer je, kaže, "ljut i frustriran kako je Gradska uprava radila".

Zagreb: Predstavnici oporbenih klubova predstavili  oporbeni prijedlog odluke o osnivanju Istražnog povjerenstva usuglasili se o istražnom povjerenstvu Leinert: Oporbu ujedinili skori lokalni izbori

- Da pobrojim sve negativno u izvješću trebale bi mi četiri sjednice Skupštine, a ne jedna, kamoli online - rekao je Tomašević. Zabrinjavaju ga i podaci iz izvješća o realizaciji proračuna za prvu polovicu godine, o kojima će također biti riječi na sjednici.

- U ova tri mjeseca od rebalansa vidi se da su u potpunom raskoraku prihodi i obaveze grada, do te mjere da grad više ne može ispunjavati obaveze prema Holdingu i traži se da dio tereta preuzme Holding koji ima znatno smanjene prihode od parkinga i javnog prijevoza - naveo je.

SJEDNICA VLADE Božinović najavio sankcije za nepridržavanje mjera, a donose se i mjere oko radikalizacije

Rada Borić (Nova ljevica) smatra da je cijela situacija oko pandemije koronavirusa i potresa gradonačelniku poslužila za "neizvršavanje" proračuna. Ako pogledate kapitalne projekte vezane za zdravlje, zdravstvo i kapitalna ulaganja vezana za socijalnu skrb, vidi se da proračunska sredstva u prvih šest mjeseci tu nisu potrošena niti 20 posto, navela je Borić.

Župnik
zbog korone
Župnik u pismu vjernicima: Domove sami blagoslovite, a nama samo uplatite novac na račun
HT e-Liga
INTERVJU
'Nakon uspjeha HT e-Lige, još jače ulazimo u e-gaming segment'
  • nečešrazbojniče:

    Gospodine Plenkoviću, znate li vi onu "ja nisam krao ja sam držao ljestve". Zašto onda držite ljesteve Milanu Bandiću?