Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izlošci u hrvatskoj

O holokaustu na potresnoj putujućoj izložbi Anne Frank

'ana frank'
'Fotodesk /Vecernji list'
13.09.2013.
u 17:00

Djeca su bila najveće žrtve holokausta o kojima s posebnim naglaskom govori ova edukativna izložba

Putujuća izložba \"Anne Frank – povijest za sadašnjost\" nakon 40 zemalja dolazi u Hrvatsku, a otvara se na Filozofskom fakultetu 19. rujna u 9 ujutro. Osim života Anne Frank o kojem svjedoči njezin čuveni dnevnik, izložba prikazuje i lokalni, hrvatski kontekst surovog Drugog svjetskog rata s posebnim naglaskom na djecu kao žrtve holokausta i rata te ulogu pomagača u nizu panela.

Povlači se i paralela između dječjih žrtava holokausta i mladih života prekinutih ratovima u bivšoj Jugoslaviji, a izložba propituje načine na koje se možemo obraniti od ponovne pojave nacističke ideologije pod suvremenom krinkom. Izložba se odvija u sklopu projekta Povijest za svijest vrijednoga više od 750 tisuća kuna i financiranog novcem EU. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije